Topgerechtje! Ook heerlijk voor de komende feestdagen
Je hebt nodig:
4 ossenhaasbiefstukjes
scheut vieux
pakje slagroom
uitgelekte groene peperkorrels
300 g krieltjes in de schil
olijfolie
2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
tijm, versgemalen zwarte peper en zeezout
verwarm de borden eventueel voor.
De ossenhaasbiefstukjes goed op kamertemperatuur laten komen en dan 1,5 tot 2 minuten per kant bakken.
Uit de pan halen en onder aluminiumfolie laten rusten.
De pan afblussen met wat vieux, voeg de slagroom toe en de uitgelekte groene peperkorrels, op een zacht vuurtje. Voeg zout en peper naar smaak toe en wacht tot de gewenste dikte bereikt is.
Kook de krieltjes in ruim water met wat zout.Snijd ze doormidden en bak ze verder gaar met de knoflook, tijm,peper en zeezout.
Serveer de ossenhaasjes met de saus en de krieltjes. Heerlijk met peultjes of sugarsnaps. Eet smakelijk!