1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
1 rode paprika, in zeer kleine stukjes
3 el olijfolie extra vierge
1 bakje koriander (15 g), blad grof gesneden
1 limoen
1 bakje rivierkreeftjes (100 g)
4 biefstukken, op kamertemperatuur
Extra nodig: grillpan, vijzel
Snijd de rode peper in zeer kleine stukjes. Stamp met de paprika in een vijzel tot puree. Doe de puree in een kom en voeg 2 el olie en de koriander toe.
Halveer de limoen en knijp het sap van 1 helft boven de saus uit. Meng goed en breng op smaak met zout. Schep de rivierkreeftjes erdoor.
Bestrijk het vlees aan beide kanten met de rest van de olie en bestrooi met peper en zout.
Verhit de grillpan en gril het vlees 3-5 min. Keer halverwege. Leg het vlees op een bord, dek af met aluminiumfolie en laat even rusten.
Snijd het vlees met een scherp mes schuin in plakken. Serveer met de rivierkreeftjessaus.
Lekker met rijst en geroerbakte paksoi.
bron: AH