Dit gerecht kun je maken met elk soort witvis, zelfs diepvries. Denk aan koolvis, tilapia of pangafilet.
Vers vind ik wel het lekkerst!
Het gaat de oven in met veel verse kruiden,knoflook en witte wijn...hmmm
Je hebt nodig:(4 personen)
4 witvis filets naar keuze
verse kruiden (bijvoorbeeld salie,peterselie,tijm,citroentijm,kervel,bieslook)
3 tomaten, in plakjes gesneden
2 el kappertjes
2 handjes zwarte olijven zonder pit, gehalveerd
reepjes ansjovis voor de liefhebbers
3 tenen knoflook, in superdunne plakjes
wat olijfolie
scheutje witte wijn
300 ml bouillon (van een blokje)
Neem een passende ovenschaal. Leg de vis in de schaal en schenk de bouillon en de wijn erbij totdat de vis zo'n halve cm in de bouillon ligt.
Bestrooi met iets zout en zwarte peper en verdeel dan de kruiden,ansjovis,knoflook,kappertjes,olijven en de tomaten over de vis.Besprenkel met olijfolie.
Zet de schaal 25 minuten in de oven op 180 graden.
Serveer met in de schil gebakken krieltjes en eventueel een salade erbij. Eet smakelijk!