Lekkere eenvoudige soep! Met een beetje van maggi...haha! Als je overhoud is het goed in te vriezen.
Je hebt nodig:
4 fijne saucijzenworsten
3 runderbouillonblokjes(of meer naar smaak), of een pot maggi basis voor soep(volg de aanwijzingen op de verpakking)
1 ui,geschild
5 kruidnageltjes
1 laurierblad,gedroogd
1 zakje fijne soepgroenten
Doe water in een normaal formaat soeppan.Voeg de worsten toe en breng aan de kook.Schep het schuim af met een schuimspaan.Zet het vuur laag.
Steek met de punt van een mes kleine sneetjes in de ui,steek daarin de kruidnagel.
Leg de ui en het laurierblad in de soep.Laat ongeveer 2 uur intrekken op een zacht vuurtje,voeg halverwege de bouillonblokjes en de soepgroenten toe.
Haal de worsten uit de pan,laat ze iets afkoelen en snijd ze in plakjes,voeg ze weer toe aan de soep.
Proef of de soep nog wat bouillonblokjes of zout/peper kan gebruiken,verwijder de ui en het laurierblad.
Serveer direct,eet smakelijk!