Auteur Topic: Jäger roomsaus (vlees en diverse wildsoorten)  (gelezen 4485 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Jäger roomsaus (vlees en diverse wildsoorten)
« Gepost op: 11 oktober, 2009, 18:36:31 pm »
 :puh2:  Romige saus met rode wijn, paddenstoelen, sjalotjes en room...smaakt heerlijk bij een schnitzel!Of tournedos....En wild zwijn, en ree, en struisvogel....

Je hebt nodig:


200 g gemegde paddestoelen,schoongeveegd en in stukjes gesneden
2 dl rode wijn
2 dl wildfond in glas (struik of eigen merk AH)
2 gesnipperde sjalotten
boter
2 el verse room
1 el gehakte peterselie
zout en versgemalen zwarte peper

Fruit de sjalotten samen met de paddenstoelen in een deel van de boter lekker glazig en lichtbruin in ongeveer 10 minuten.
Overgiet met de rode wijn en laat inkoken. Giet de wildfond erbij en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.
Voeg de room toe en laat de saus indikken. Proef tussendoor of alles op smaak is.
Bestrooi tot slot met peterselie.
Genieten maar!
« Laatst bewerkt op: 03 juli, 2012, 19:27:36 pm door Mariëlle »