Auteur Topic: Aardappelschotel met blauwe kaas, courgette en broccoli(4 personen)  (gelezen 4086 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Aardappelschotel met blauwe kaas, courgette en broccoli(4 personen)
« Gepost op: 14 december, 2008, 18:56:28 pm »
Dit is een vegetarisch gerecht, maar ook voor de niet vega is het heerlijk! De groenten zitten er al volop in, dus een stukje vlees erbij kan natuurlijk ook.  :yes:

Je hebt nodig:

750 gram vastkokende aardappelen
2 kleine courgettes
500 gram broccoli
150 gram castello blue 
versgemalen zwarte peper
250 ml room


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze 10 minuten in weinig water met wat zout en giet ze af.

Snijd de puntjes van de courgettes en snijd de groente in stukjes. Bestrooi ze met wat zout en laat ze even staan.
Snijd de broccoli in roosjes, schil de stengels en snijd ze in stukjes. Blancheer de broccoli enkele minuten in ruim water met wat zout en spoel ze met koud stromend water.
Snijd de kaas in stukjes. Meng de aardappelen, de courgettes, de broccoli en de kaas door elkaar en leg ze in een ovenvaste schaal.
Klop wat peper door de room en giet het in de schaal. Zet de schaal  onafgedekt 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!