Auteur Topic: Mosselen op Franse wijze (spekjes, kruidenroomkaas,groente,witte wijn)1 persoon  (gelezen 10657 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Gisteren voor het eerst gemaakt, en moet zeggen, het was heerlijk!
Heb het alleen gegeten dus recept is voor 1 persoon en dus te vermeningvuldigen naar het aantal personen.
Je hebt nodig:
1 kilo mosselen,
175 g mosselgroente(of wortel, ui, lente ui/prei zelf snijden),
1 teen knoflook, geperst,
half pakje spekreepjes of baconreepjes,
klein pakje boursin of soortgelijke kruidenkaas,
flinke scheut droge witte wijn,
beetje zwarte peper,
mosselpan of grote pan met deksel.
Bak de baconreepjes iets aan in de mosselpan en voeg de mosselgroente toe samen met de knoflook en zwarte peper, eventueel wat olie toevoegen en bak ze even aan. Spoel de mosselen.
Voeg het pakje kruidenkaas toe en laat even smelten. Voeg de wijn toe en zet het vuur hoger, voeg de mosselen toe. Deksel op de pan en paar keer goed omschudden, na 4 minuten of als de mosselen openstaan zijn ze goed. Zeker niet te lang koken!
Lekker met brood en kruidenboter en eventueel een mosselsausje (kruiden of mosterdmayonaise). Het kookvocht is ook heerlijk om te gebruiken als saus.
 Eet smakelijk!
« Laatst bewerkt op: 13 augustus, 2015, 21:58:03 pm door Mariëlle »