Deze kleine hartige "taartjes" kun je ook serveren als voorgerecht!
Je hebt nodig:
4 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries, pak a 450 g)
100 g groene aspergetips
200 g roombrie , in plakken
Verwarm de oven voor op 225 graden. Spreid het bladerdeeg uit op het werkvlak en laat ze ontdooien.
Snijd het harde kontje van de groene aspergetips. Kook de asperges 3 minuten beetgaar in water met een schepje zout of bouillonpoeder.
Spoel ze koud af en laat uitlekken in een zeef.
Bekleed de bakplaat met bakpapier; halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze naast elkaar op de bakplaat.
Verdeel de brie erover en tot slot de asperges. Bak ze in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar (de brie moet gesmolten zijn).
Serveer de minitaartjes op een mooie schaal of op 4 bordjes (als voorgerecht) met een plukje veldsla ter garnering.