Auteur Topic: Itailaanse carpaccio bol (met o.a. spekjes,rucola en kappertjes) 2 peronen  (gelezen 3985 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Itailaanse carpaccio bol (met o.a. spekjes,rucola en kappertjes) 2 peronen
« Gepost op: 27 november, 2010, 19:43:37 pm »
Het lekkerst op een Italiaanse bol,die zijn al lekker voorgekruid- maar natuurlijk kan een ander broodje ook.

Je hebt nodig:

2 Italiaanse bollen
100 g carpaccio (verpakking voor 2 personen)
magere spekreepjes
wat parmezaanse kaas
2 el kappertjes
1 rode ui in flinterdunne ringen
rucola
basilicum olie (zelfgemaakt of uit fles, AH)
versgemalen zwarte peper
beetje zeezout


Bak de spekreepjes zachtjes knapperig in een pan met anti aanbak laag en laat ze uitlekken en afkoelen.
Snijd de bollen doormidden en besprenkel met de basilicumolie en wat zwarte peper.
Beleg de twee helften met wat rucola, verdeel de carpaccio erover. Bestrooi met de uitgebakken spekjes en de kappertjes, tot slot de parmezaanse kaas.
Sprenkel er nog wat basilicum olie over en tot slot een heel klein beetje zeezout.

smikkel ze!