Recente berichten

Pagina's: 1 ... 7 8 [9] 10
81
Rundvlees / Stifado (Griekse stoofschotel) 2-4 personen
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 15 oktober, 2012, 22:09:44 pm »
Heerlijk stoofpotje met een Griekse smaak. Serveer met rijst en eventueel een Griekse boerensalade met ui, tomaten, olijven en feta.
Je hebt nodig:

750 gram sucadelappen of riblappen
750 gram uien
3 teentjes knoflook
2 blikjes gepelde tomaten (800 grams)
2 laurierblaadjes
3/4 theelepel gemalen piment
1 kaneelstokje
2 eetlepels rode wijn-azijn
150 ml rode wijn
100 ml olijfolie
2 theelepel honing
zout, versgemalen zwarte peper

Snijd het vlees in grote dobbelstenen, de uien in kleine stukjes, en de knoflook in dunne plakjes.
Bak de uien in een aparte koekenpan op laag vuur gedurende ongeveer 15 minuten. Verhit de olie in een zware braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Strooi er wat zout en peper over. Bak de knoflook heel kort mee en voeg de tomaten en specerijen toe Bak alles circa 1 minuut al roerend op halfhoog vuur. Doe de azijn, wijn, honing en 150 ml water in de pan en breng alles aan de kook.
Stoof het gerecht (af en toe roeren) met het deksel op de pan in 2 uur op laag vuur gaar. Controleer af en toe of er nog genoeg water is.
Doe dan de uien er bij en laat het nog 3 kwartier sudderen, weer af en toe roeren. Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!

 
82
Groente / Rode kool met appel (2-4 personen)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 15 oktober, 2012, 22:02:49 pm »
500 gram rode kool, fijngesneden
3 goudrenetten
1 theelepel kaneel
3 kruidnagels
1 grote of 2 kleine laurierblaadjes
Peper
Zout
3 eetlepels bruine suiker
1/4 liter water

Breng de rode kool in het water aan de kook.
Voeg vervolgens de laurierblaadjes, kruidnagels, peper en zout toe. Schil intussen de appels en snijd ze in blokjes.
Bestrooi de blokjes met kaneel. Doe de appels bij de rode kool.
Voeg gelijk de bruine suiker toe. Laat alles op laag vuur ca. 30 minuten sudderen.
Giet de rode kool af en verwijder de kruidnagels en de laurierblaadjes. Serveer met aardappelpuree en hachee. Eet smakelijk!
83
Soepen / Pompoensoep
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 14 oktober, 2012, 18:25:06 pm »
 :pumpkin:  Heerlijke pompoensoep. Serveer er brood met kruidenboter bij en je hebt een heerlijke lunch!
 
Je hebt nodig:
2 hokkaido pompoenen of 2 flespompoenen
2 uien
stukje verse gember van 2 cm
1 teen knoflook
versgemalen zwarte peper en zout
kerriepoeder
1 liter runder- of groentebouillon
wat verse peterselie, fijngehakt
crème fraîche naar smaak
 
Halveer de pompoenen, schil ze en snij ze in blokjes van 2 cm.
Snipper de ui, knoflook en gember. Fruit ze even aan in wat olie, bestrooi met wat zout.
Voeg de pompoenstukjes toe en bak even mee samen met een eetlepel kerriepoeder.
Voeg de bouillon toe en laat koken op een zacht vuurtje (ongeveer 20 minuten of langer) totdat de pompoen gaar is.
Laat de soep iets afkoelen en pureer de soep met behulp van een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep met een schepje creme fraîche en verse peterselie. Eet smakelijk!
 
 
84
Belegde Broodjes / Italiaanse bol met carpaccio (2 personen lunch)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 07 augustus, 2012, 22:26:54 pm »
Heerlijk en gezond broodje!
Je hebt nodig:
 
2 italiaanse bollen (afbak of vers bij de bakker)
1 carpaccio pakketje voor 2 personen (bijvoorbeeld albert heijn of jumbo)
wat rucola en geroosterde pijnboompitjes
zwarte peper, zout
kruidenboter (roomboter, zeezout en geperste knoflook mengen of gebruik een kruidenboter mix)
 
Bak de broodjes af indien nodig. Meng de rucola met de dressing uit het carpaccio pakket.
Besmeer de broodjes met wat kruidenboter, beleg met de rucola, de carpaccio. Bestrooi met zwarte peper en iets zout.
Bestrooi tot slot met de geroosterde pijnboompitjes. Genieten maar!
85
MOSSELRECEPTEN / Mosselen op Franse wijze (spekjes, kruidenroomkaas,groente,witte wijn)1 persoon
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 15 juli, 2012, 14:51:03 pm »
Gisteren voor het eerst gemaakt, en moet zeggen, het was heerlijk!
Heb het alleen gegeten dus recept is voor 1 persoon en dus te vermeningvuldigen naar het aantal personen.
Je hebt nodig:
1 kilo mosselen,
175 g mosselgroente(of wortel, ui, lente ui/prei zelf snijden),
1 teen knoflook, geperst,
half pakje spekreepjes of baconreepjes,
klein pakje boursin of soortgelijke kruidenkaas,
flinke scheut droge witte wijn,
beetje zwarte peper,
mosselpan of grote pan met deksel.
Bak de baconreepjes iets aan in de mosselpan en voeg de mosselgroente toe samen met de knoflook en zwarte peper, eventueel wat olie toevoegen en bak ze even aan. Spoel de mosselen.
Voeg het pakje kruidenkaas toe en laat even smelten. Voeg de wijn toe en zet het vuur hoger, voeg de mosselen toe. Deksel op de pan en paar keer goed omschudden, na 4 minuten of als de mosselen openstaan zijn ze goed. Zeker niet te lang koken!
Lekker met brood en kruidenboter en eventueel een mosselsausje (kruiden of mosterdmayonaise). Het kookvocht is ook heerlijk om te gebruiken als saus.
 Eet smakelijk!
86
Belegde Broodjes / Ciabatta met geitenkaas, zongedroogde tomaat en gegrilde courgette (1 persoon)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 03 juli, 2012, 21:13:26 pm »
Lekker vegetarisch broodje!
 
Je hebt nodig:
 
1 ciabatta (klein/afbak)
rolletje geitenkaas (lidl)
halve courgette
potje zongedroogde tomaat op olie
zout en zwarte peper
olie (olijfolie of zonnebloemolie)
extra: grillpan of grillijzer
 
Snijd de courgette in plakjes van een halve centimeter en bestrijk met olie, bestrooi met iets zout. Laat de geitenkaas op kamertemperatuur komen en snijd de halve rol in plakjes (meestal is dit voldoende, wil je meer, kan natuurlijk ook).
Neem wat zongedroogde tomaatjes en laat uitlekken op keukenpapier. Bak intussen de ciabatta af. Grill de plakjes courgette tot er mooie streepjes ontstaan en draai ze een kwartslag voor een ruitpatroon.Bestrooi met versgemalen zwarte peper.
Besmeer met iets boter en beleg met de gegrilde courgette, plakjes geitenkaas en de zongedroogde tomaatjes.
TIP 1: je kunt het broodje uiteraard ook warm serveren door even onder de grill te plaatsen totdat de kaas iets smelt. :puh2:
TIP 2 : voor een niet vegetarische variant, smaakt dit broodje ook super met plakjes rosbief erbij, eet smakelijk!
87
Marinades / Gember-soja marinade (heerlijk bij vis en alle soorten vlees)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 03 juli, 2012, 20:49:53 pm »
Voldoende voor 500 g vis of vlees, heerlijke oosterse marinade!
 
Je hebt nodig:
 
3 cm geraspte gemberwortel, 2 teentjes geperste knoflook, 2 el japanse sojasaus, 2 el olie. Alles mengen en klaar!
88
Marinades / Citroen- koriander marinade (heerlijk bij kip,vis, schaaldieren en varkensvlees)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 03 juli, 2012, 20:47:32 pm »
Dit recept is voldoende voor 500 g vlees of vis.
Je hebt nodig:
 
4 el olie, 1 el geraspte citroenschil, 1 tl citroengraspoeder(sereh) grof zeezout, versgemalen peper, halve bos fijngehakte koriander.
Meng alles door elkaar en laat minimaal een uur, liefst een halve dag marineren.
89
Marinades / Kerrie- kokosmelk marinade, heerlijk bij vis, schaaldieren of kip
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 03 juli, 2012, 20:42:53 pm »
Deze tropische marinade is voor 500 g vlees, vis of schaaldieren.
 
Je hebt nodig:
50 ml kokosmelk, 1 el kerriepoeder (even aanbakken op zacht vuurtje in wat olie) en 50 ml ananassap. Alles mengen en klaar!
90
Marinades / Tijm en honing marinade (heerlijk bij kip- of lamsvlees)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 03 juli, 2012, 19:48:26 pm »
Dit recept is voldoende voor 500 g vlees.
 
Je hebt nodig:
 
de blaadjes van 6 takken tijm, 2 el vloeibare honing, 1 tl mosterd, 100 ml vers sinaasappelsap.
TIP: Voeg in plaats van 1 theelepel mosterd, 2 el mosterd toe- en laat de tijm weg, voor een honing mosterd marinade :duim:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bron: coop
Pagina's: 1 ... 7 8 [9] 10