81
Rundvlees / Stifado (Griekse stoofschotel) 2-4 personen
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 15 oktober, 2012, 22:09:44 pm »Heerlijk stoofpotje met een Griekse smaak. Serveer met rijst en eventueel een Griekse boerensalade met ui, tomaten, olijven en feta.
Je hebt nodig:
750 gram sucadelappen of riblappen
750 gram uien
3 teentjes knoflook
2 blikjes gepelde tomaten (800 grams)
2 laurierblaadjes
3/4 theelepel gemalen piment
1 kaneelstokje
2 eetlepels rode wijn-azijn
150 ml rode wijn
100 ml olijfolie
2 theelepel honing
zout, versgemalen zwarte peper
Snijd het vlees in grote dobbelstenen, de uien in kleine stukjes, en de knoflook in dunne plakjes.
Bak de uien in een aparte koekenpan op laag vuur gedurende ongeveer 15 minuten. Verhit de olie in een zware braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Strooi er wat zout en peper over. Bak de knoflook heel kort mee en voeg de tomaten en specerijen toe Bak alles circa 1 minuut al roerend op halfhoog vuur. Doe de azijn, wijn, honing en 150 ml water in de pan en breng alles aan de kook.
Stoof het gerecht (af en toe roeren) met het deksel op de pan in 2 uur op laag vuur gaar. Controleer af en toe of er nog genoeg water is.
Doe dan de uien er bij en laat het nog 3 kwartier sudderen, weer af en toe roeren. Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Je hebt nodig:
750 gram sucadelappen of riblappen
750 gram uien
3 teentjes knoflook
2 blikjes gepelde tomaten (800 grams)
2 laurierblaadjes
3/4 theelepel gemalen piment
1 kaneelstokje
2 eetlepels rode wijn-azijn
150 ml rode wijn
100 ml olijfolie
2 theelepel honing
zout, versgemalen zwarte peper
Snijd het vlees in grote dobbelstenen, de uien in kleine stukjes, en de knoflook in dunne plakjes.
Bak de uien in een aparte koekenpan op laag vuur gedurende ongeveer 15 minuten. Verhit de olie in een zware braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Strooi er wat zout en peper over. Bak de knoflook heel kort mee en voeg de tomaten en specerijen toe Bak alles circa 1 minuut al roerend op halfhoog vuur. Doe de azijn, wijn, honing en 150 ml water in de pan en breng alles aan de kook.
Stoof het gerecht (af en toe roeren) met het deksel op de pan in 2 uur op laag vuur gaar. Controleer af en toe of er nog genoeg water is.
Doe dan de uien er bij en laat het nog 3 kwartier sudderen, weer af en toe roeren. Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!