Mariëlles Recepten Pagina
		Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten => Warme borrelhapjes met vlees => Topic gestart door: Mariëlle op 13 mei, 2007, 18:42:31 pm
		
			
			- 
				******Mari?lle's gehaktballetjes 1*******(hapje 8 personen)
 
 Benodigdheden:
 
 500 g rundergehakt
 gehaktkruiden,ongeveer 2 afgestreken eetlepels
 2 teentjes geperste knoflook
 scheutje ketjap asin
 kerriepoeder,ongeveer 2 theelepels
 Fijngehakte chilipepertjes,ongeveer 4(silvo)
 1 ei
 wat paneermeel
 roomboter
 
 Meng het gehakt met de kruiden,knoflook,ketjap,kerriepoeder,chilipeper,ei en wat paneermeel.
 Voeg paneermeel naar behoefte toe,totdat gehakt niet meer plakkerig is.
 Draai kleine balletjes van het gehakt.Laat het vlees even rusten op kamertemperatuur.
 
 Smelt de boter in een (hapjes)pan met anti aanbaklaag.
 Voeg de balletjes toe en bak ze op middelmatig vuur,schud ze af en toe om.
 Als ze echt beginnen te bruinen voeg dan klein beetje water toe en doe dan het deksel op de pan.
 Af en toe omschudden.Serveer de balletjes warm ,of laat ze afkoelen.
 Je kunt ze,als je ze liever warm eet maar wel van te voren wilt bereiden,even opwarmen in een schaal in de magnetron.
 
 Serveer er een sausje bij van scharrelmayonaise gemengd met grove mosterd,en grill/steaksaus(bijvoorbeeld D&L)
 
 Eet smakelijk!