Mariëlles Recepten Pagina
		Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten => Warme borrelhapjes met vlees => Topic gestart door: Mariëlle op 09 maart, 2009, 17:22:08 pm
		
			
			- 
				Superlekkere loempiaatjes! Nu maak je ze gewoon zelf! Je kunt vari?ren met de vulling, handig om je koelkast leeg te maken. 
 Of voeg een  :chili: toe voor een pittig loempiaatje.
 
 
 
 
 Je hebt nodig:
 
 
 20 diepvries loempiavellen
 100 gram glasnoedels of mihoen
 1 sjalot
 2 tenen knoflook
 1 winterwortel in stukjes
 3 shii take of champignons
 100 gram surimi (imitatie krabvlees)
 150 gram gehakt
 2 eieren
 1 tl thaise vissaus of sojasaus
 zout
 versgemalen peper
 vloeibaar frituurvet
 
 
 Laat de loempiavellen ontdooien. Week de glasnoedels ca. 5 minuten in kokend water. Laat ze in een vergiet uitlekken. Maak de sjalot, knoflook, wortel en shii
 take schoon en hak ze fijn.
 Meng in een kom de groenten met de surimi, het gehakt, 1 ei, de noedels, de vissaus,halve  tl zout en de peper tot een stevige massa.
 Klop het andere ei los. Spreid steeds 4 loempiavelletjes uit schep er een reep vulling op. Bestrijk de velletjes met
 ei. Vouw de zijkant van de loempiavelletjes over de vulling en rol ze op. Plak de rand met een beetje ei dicht. De ongebakken loempia?s kun je afgedekt 1 dag in de koelkast bewaren of invriezen.
 Verhit het frituurvet tot 175 graden.
 Frituur steeds 4 loempiaatjes tegelijk in ca 6-7 minuten.Laat de loempia?s uitlekken op keukenpapier. Serveer met
 chilisaus.
 
 Genieten maar!