Mariëlles Recepten Pagina
		Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten => Warme borrelhapjes met vlees => Topic gestart door: Mariëlle op 22 februari, 2009, 23:53:39 pm
		
			
			- 
				Lekker Spaans hapje.
 
 10 sneetjes bruinbrood
 2 eetlepels olijfolie
 150 g chorizo, fijngesneden of verhakseld in een keukenmachine
 50 gram belegen kaas, geraspt
 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
 een kwart rode paprika, fijngehakt
 
 
 Steek uit de sneetjes bruin brood met een glas met een doorsnede van ongeveer 5 cm steeds 2 rondjes. Bestrijk de broodrondjes dun met olijfolie en rooster ze op een bakplaat onder een hete grill in 2-3 minuten goudbruin, keer ze halverwege.
 Meng de chorizo in een kom met de peterselie, paprika en 1 eetlepel olijfolie. Verdeel het chorizomengsel en de geraspte kaas over de broodrondjes en schuif ze ca. 15 cm onder de hete grill. Laat ze in 3-4 minuten knapperig bruin worden. Garneer met een toefje peterselie. Serveer ze warm of koud.
 Lekker als tapas bij een glaasje wijn of sherry.