Mariëlles Recepten Pagina
		Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten => Warme borrelhapjes met vlees => Topic gestart door: Mariëlle op 21 juni, 2008, 23:22:19 pm
		
			
			- 
				Deze variant maak ik de laatste tijd regelmatig bij visite of gewoon zo, met z'n tweetjes als lekker warm hapje. 
 
 Je hebt nodig:
 
 400 g half om half gehakt
 gehaktkruiden(met zout)  naar smaak, ik gebruik die van Stegeman
 wat versgeknipte bieslook en peterselie
 1 geperst teentje knoflook
 wat gedroogde chilipeper uit de molen (drogheria alimentari, Albert Heijn) of alternatief
 75 g geraspte kaas
 
 Meng het gehakt eerst met de gehaktkruiden, proef even of het zout genoeg is; de smaak mag niet te flauw zijn.
 Voeg de verse kruiden toe en de knoflook, de chilipeper en de kaas.
 Draai er kleine balletjes van (ietsje kleiner dan pingpongbal) en laat ze staan tot gebruik. Even laten intrekken is wel lekkerder.
 Bak ze lekker bruin en gaar in wat roomboter en serveer met sausjes naar smaak.
 
 Geniet ervan!