Mariëlles Recepten Pagina
		Belegde broodjes, tosti's en (ontbijt)gerechten met ei => Quiches, Pizza's en Brood(deegrecepten) => Topic gestart door: Mariëlle op 08 januari, 2012, 21:19:20 pm
		
			
			- 
				Erg lekker!
 
 Je hebt nodig:
 
 
 1 theelepel zachte boter of olijfolie
 1 verpakking bladerdeeg,ontdooid
 100 g geraspte Parmezaanse kaas
 100 g Gorgonzola
 100 g Camembert
 100 g Emmentaler
 2 losgeklopte eieren
 125 ml slagroom
 50 g geroosterde pijnboompitten
 1 zakje rucola
 versgemalen peper en grof zeezout
 1 ruime quiche vorm
 
 Bestrijk de quiche vorm met zachte boter of olijfolie en drapeer hierin het kant en klare deeg.
 Druk het deeg goed aan.
 Snijd het deeg dat over de quiche vorm heen hangt eraf.
 Prik daarna met een vork gaatjes op alle plaatsen in het deeg.
 Bak het deeg eerst ongeveer 10 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden gaar, zonder het deeg teveel te laten kleuren.
 Zet de quichevorm op het aanrecht.
 Snijd in de tussentijd de kaassoorten in kleine stukken.
 Vermeng de kaas daarna met de eieren en slagroom en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout.
 Giet de kaasmassa in de quiche vorm en bestrooi het met de pijnboompitten.
 Bak de quiche vervolgens in een voorverwarmde oven op 220 graden in ongeveer 15 minuten goudbruin en zodanig dat alle kaas goed is gesmolten.
 
 Bestrooi tot slot met de rucola en smullen maar!