Mariëlles Recepten Pagina

Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten => Warme borrelhapjes met vis => Topic gestart door: Mariëlle op 19 juni, 2009, 23:14:55 pm

Titel: Mini zalmtaartjes met gorgonzola (uit de oven) 20 stuks
Bericht door: Mariëlle op 19 juni, 2009, 23:14:55 pm

Verras jezelf of je gasten eens met dit  hartige hapje, anders dan anders... TIP: Vind je de smaak van gorgonzola te scherp, gebruik dan neutrale roomkaas (bijvoorbeeld monchou).

5 plakjes roomboter bladerdeeg, ontdooid
150 g gorgonzola
200 g verse zalmfilet, in heel dunne plakjes
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
4-5 eetlepels olijfolie 
wat fijngeknipte peterselie
versgemalen zwarte peper
beetje zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren en leg de vierkantjes op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met gorgonzola en leg de plakjes zalm erop. Strooi zout en peper over de zalm en verdeel de bosuitjes erover.

Besprenkel het geheel met olie.
Vervolgens wat van de fijngeknipte peterselie erover verdelen.
Bak de zalmtaartjes in de oven in 10 minuten goudbruin en gaar.

Serveer ze lauwwarm. Genieten maar!  :puh2: