Mariëlles Recepten Pagina

Sauzen en marinades => Marinades => Topic gestart door: Mariëlle op 04 juni, 2009, 20:32:33 pm

Titel: Thaise marinade voor drumsticks
Bericht door: Mariëlle op 04 juni, 2009, 20:32:33 pm
Voor de liefhebbers van spicy! Wil je extra pittig laat dan de pitjes in de peper zitten.De marinade is genoeg voor 1 kilo drumsticks.

Je hebt nodig:

1 stengel citroengras
100 ml kokosmelk
1 rode peper, fijngesneden, met of zonder pitjes
2 tenen knoflook, geperst
1 limoen, schoongeboend en schil geraspt
eventueel wat versgehakte koriander voor over de kip na het bereiden
1 kilo drumsticks, al voorgekookt of lichtjes aangebakken i.v.m. salmonella

Verwijder het buitenste blad van het citroengras en hak de rest fijn. Meng het citroengras met de kokosmelk, de rode peper, vissaus en knoflook.
Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit, voeg het sap toe aan het kokosmelk mengsel.
Meng de drumsticks met de marinade (in diepe kom) schep af en toe om. Laat minimaal 2 uur marineren.