Mariëlles Recepten Pagina

Sauzen en marinades => Warme sauzen => Topic gestart door: Mariëlle op 10 oktober, 2008, 23:52:09 pm

Titel: Cognac- roomsaus ( voor bij biefstuk, tournedos of varkenshaasje)
Bericht door: Mariëlle op 10 oktober, 2008, 23:52:09 pm
Ook deze saus is spectaculair qua bereiding, wederom wordt de saus geflambeerd.  :puh2:
Pas goed op tijdens de bereiding en zet uit voorzorg je afzuigkap uit!

Voor 2-4 personen:

100 ml cognac
200 ml runderbouillon
100 ml ongeklopte slagroom
2 el boter


Doe de cognac in een pannetje en flambeer tot de vlammen uit gaan (4-5 minuten). Voeg de bouillon toe en de room en kook flink in. Voeg de koude boter toe en haal van het vuur, kloppen tot de boter gesmolten is en dan serveren over een biefstukje of varkenshaasje.

TIP: voor een wat vollere saus, fruit eerst wat gesnipperde sjalotjes en/ of kleine stukjes oesterzwam in wat boter. Blus af met de cognac, flambeer en vervolg verder het recept.

Eet smakelijk!