Mariëlles Recepten Pagina

Sauzen en marinades => Warme sauzen => Topic gestart door: Mariëlle op 11 oktober, 2009, 20:37:30 pm

Titel: Rode wijnsaus
Bericht door: Mariëlle op 11 oktober, 2009, 20:37:30 pm
Klassieker! Heerlijk bij wild of een mals biefstukje!

100 g boter
50 g fijngehakte sjalotten
1 fijngehakt worteltje
2 takjes tijm
3 dl rode wijn (en evt een scheutje port)
2 dl fond (naar keuze, rund, kalf- of wild)
1 dl slagroom
 peper en zout


Smelt 25 g van de boter in een pannetje en fruit hierin de sjalotten, de wortel en de tijm tot de sjalotten glazig zijn.
Schenk de wijn (evt  de port) en de fond erbij en breng dit aan de kook. Laat het geheel minimaal 15 minuten koken tot er ongeveer 200 ml over is.

Zeef het vocht boven een schone pan. Schenk de room erbij en kook de saus ongeveer 5 minuten op redelijk hoog vuur.

Snijd de rest van de koude boter in stukjes. Klop op laag vuur de boter stukje voor stukje door de saus.
Voeg pas een volgend stukje toe als het eerste helemaal gesmolten is. Breng de saus op smaak met peper en zout.