Mariëlles Recepten Pagina

Sauzen en marinades => Warme sauzen => Topic gestart door: Mariëlle op 17 mei, 2007, 22:40:16 pm

Titel: Zelfgemaakte pindasaus
Bericht door: Mariëlle op 17 mei, 2007, 22:40:16 pm
Pindasaus,lekker bij (bijna)alles.Bij zelfgemaakte sate?tjes bijvoorbeeld.


Je hebt nodig:

250 g gezouten pinda's ,
1 teen knoflook,
1 cm verse gember,
1 ui(geschild in stukken),
1 a 2 el vissaus,
3 tl sambal,
1 el geraspte kokos,
1 halve rijpe mango(of 3 el mangochutney),
250 ml water
beetje (wok)olie.


Doe alle ingredi?nten in de keukenmachine en vermaal tot een pasta-achtige substantie. Verwarm een beetje wokolie in een pan met anti aanbaklaag. Bak het mengsel (behalve het water) vijf minuten aan op een zacht vuurtje. Voeg daarna het water toe en kook het mengsel in tot de gewenste dikte.

Lekker met (kip)sat?,gebakken rijst en komkommersalade.