Mariëlles Recepten Pagina

Sauzen en marinades => Koude sauzen => Topic gestart door: Mariëlle op 14 november, 2008, 17:28:20 pm

Titel: Ananas-kerriesaus (lekker bij gevogelte of varkensvlees)
Bericht door: Mariëlle op 14 november, 2008, 17:28:20 pm
Supersnelle koude saus, smaakt bij heel veel dingen heerlijk, ook lekker bij een tosti bijvoorbeeld of een stukje kipfilet.  :puh2:

1 pot mayonaise, ongeveer 500 ml
3-4 el kerriepoeder
1 klein blikje ananas
5 el sap uit het blik
1 grote ui, gesnipperd en glazig gebakken, afgekoeld


Pel en snipper de ui, bak hem glazig in iets olijfolie samen met de kerriepoeder. Zo komt de smaak van de kerrie wat meer naar voren. Laat het mengsel goed afkoelen.

Laat de ananas uitlekken en vang het sap op. Snijd de ananas in heel kleine stukjes.
Meng de mayonaise met de stukjes ananas en 5 el sap. Meng het kerrie-uimengsel erdoor.

Deze saus is in een schone pot ongeveer een week houdbaar. Eet smakelijk!