Recente berichten

Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10
41
Soepen / Pompoensoep met appel(3 tot 4 personen)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 22 september, 2014, 19:48:51 pm »
Het is weer pompoenentijd!  :pumpkin:
Zoals met de meeste soepen smaakt ook deze het best als je de soep een dag van te voren maakt, dat is niet alleen handig maar ook nog eens veel lekkerder!

Deze variant is een wat mildere versie en door de appel een lichtzoete smaak.

Je hebt nodig:

ca 30g boter
1 kg pompoen (vruchtvlees)
1 ui, geschild en gesnipperd
1 zure appel, geschild en in blokjes
1 teen knoflook, gesnipperd
1500 ml (kippen)bouillon
2 eetlepels tomatenpuree
halve tl gedroogde tijm of 1 el verse tijm
1 tl chilipoeder of voor een pittige soep een halve tl cayennepeper extra
1 laurierblad
zout en peper naar smaak

Hak de pompoen doormidden en verwijder de schil, de draden en de pitjes. Snijd de pompoen in blokjes.

Fruit de ui en de knoflook aan in wat boter. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
Voeg de pompoen, appel, bouillon, laurier, tijm en chilipoeder toe en breng langzaam aan de kook onder af en toe roeren.
Zet het vuur dan lager en laat de soep ca. een half uur doorpruttelen.
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer of gebruik een zeef als je geen staafmixer hebt.

Breng op smaak met zout en witte peper. Lekker erdoor: wat fijngesneden lenteuitjes en/of gebakken spekjes.

Eet smakelijk!

42
Hasta la Pasta! / Canneloni met gehakt, spinazie, pijnboompitjes en ricotta (2-4 personen)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 23 augustus, 2014, 17:46:48 pm »
Superlekker en makkelijk voor te bereiden!

Je hebt nodig:

350 gr (runder)gehakt
paar losse blokjes diepvriesspinazie of een paar handjes verse spinazie zonder steel, fijngehakt
50 gr pijnboompitten
150 gr ricotta
cannelloni rolletjes om te vullen
1 verpakking tomatenblokjes (Heinz)
1 verpakking tomato frito (Heinz)

Voor de bechamelsaus:
100 g boter
100 g bloem
200 ml melk
100 g geraspte kaas of meer naar wens
verse basilicum
boter - olijfolie
peper - zout - nootmuskaat


Rooster de pijnboompitten in een droge pan.
Laat de spinazie ontdooien, eventueel in de magnetron en laat uitlekken. Voeg samen met het gehakt, de ricotta en de geroosterde pijnboompitten. Kruid flink met peper en zout, eventueel gehaktkruiden en nootmuskaat en meng alle ingrediënten goed door elkaar.

Neem een passende ovenschaal en vul de bodem met een laagje tomatenblokjes en een laagje tomato frito, meng even door.
Vul de cannellonibuisjes met het gehaktmengsel en leg op de tomatensaus.

Smelt 100 gram boter in een pannetje. Doe de bloem erbij en laat even aanbakken. Voeg 200 ml melk toe, roer tot je een dikke bechamelsaus krijgt en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Overgiet de cannelloni met de bechamelsaus en strooi er de geraspte kaas over.
Zet de ovenschotel gedurende 30-45 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Serveer met wat verse basilicum.

Eet smakelijk!


43
(Maaltijd)soepen / Italiaanse minestrone groentesoep (4-6 personen)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 17 augustus, 2014, 16:10:46 pm »
Een heerlijke soep boordevol groenten...het is wel een maaltijdsoep dus serveer er brood bij met kruidenboter en je maaltijd is klaar.
Ik maak meestal een dag van te voren, wat meer en vries het in voor later, dat is niet alleen handig maar ook nog eens lekkerder van smaak!

Je hebt nodig:

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
50 g magere spekreepjes of pancetta
2 aardappels, geschild en in blokjes
2 wortels in blokjes (of peentjes in dunne plakjes)
2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
1 courgette in blokjes
1 prei, schoongemaakt en in dunne ringen gesneden
wat cherrytomaatjes
100 g diepvries doperwten
2 liter bouillon (naar smaak, groente of rundvlees)
150 g kleine pasta, bijvoorbeeld macaroni of schelpjespasta
zout en versgemalen zwarte peper
wat verse basilicum
desgewenst wat geraspte parmezaan bij het opdienen
wat olijfolie

Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, de knoflook en de spekjes. Als de uien glazig zijn, voeg dan de rest van de groenten toe, behalve de doperwten en de cherrytomaatjes.
Bak alles op een zacht vuur tot de groentes wat zacht worden, voeg dan de bouillon toe en breng aan de kook.

Laat ongeveer een half uur pruttelen, voeg dan de pasta toe, de cherrytomaatjes (heel) en de doperwten.
Haal na een kwartier de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper. Voeg voor het serveren fijngesneden basilicum toe en serveer de soep desgewenst met Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!


44
BBQ (aardappel)salades en bijgerechten / Aardappelsalade met spekjes en peterselie
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 17 juli, 2014, 14:41:29 pm »
Een heerlijk bijgerecht op een warme zomerse dag!
Snel en lekker, het liefst van te voren bereiden voor nòg meer smaak.

Je hebt nodig:

- 2 zakjes krieltjes geschild en voorgekookt (kant en klaar bij bijvoorbeeld Albert Heijn en Jumbo)
- een dubbelpak magere spekreepjes
- een bosje verse platte peterselie, fijngehakt in de keukenmachine
- een paar lepels mayonaise of liever nog Miracell Whip
- wat vers gemalen zwarte peper

Prik een paar gaatjes in de zak met krieltjes en zet ze in de magnetron op 750 watt, ongeveer 4 minuten.
Bak intussen de spekjes uit en zet de pan van het vuur.

Neem een grote kom, doe daar de gegaarde krieltjes in (pas op,..heet! ) en meng met de spekjes en het spekvet en laat even intrekken.
Meng vervolgens de fijngehakte peterselie er door samen met wat lepels mayonaise of Miracell Whipp en wat zwarte peper naar smaak.

Zet koel weg tot gebruik. Eet smakelijk!




45
Dressings voor salades / Dilledressing
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 13 juli, 2014, 23:47:44 pm »
Lekker fris!
Bij bijvoorbeeld komkommer en/ of ijsbergsla. Tip: een paar gerookte zalmsnippers door de salade smaakt heerlijk!

Je hebt nodig:

2 el citroensap
5 el creme fraiche
150 g magere yoghurt
3 el olijfolie
een half bosje dille, fijngesneden
zout en versgemaken zwarte peper naar smaak
46
Dressings voor salades / Roquefortdressing
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 13 juli, 2014, 23:44:11 pm »
Lekker! Heerlijk met een salade van witlof en druiven en bijvoorbeeld bleekselderij.

Je hebt nodig:

1 el citroensap
5 el crème fraiche
5 el magere yoghurt
3 el extra vierge olijfolie
100 g roquefort, fijngeprakt
(zout) en versgemalen zwarte peper naar smaak

Alles mengen en genieten maar!
47
Dressings voor salades / Oosterse vinaigrette
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 13 juli, 2014, 23:40:22 pm »
Bijzonder lekker bij een komkommersalade of rauwkostsalade met taugé. Liever niet pittig? Vervang dan de rode peper door blokjes rode paprika.

Je hebt nodig:

4 el witte wijnazijn
3 tl Japanse sojasaus
1 tl geraspte gember
1 el heel fijngesneden blokjes gele paprika
halve el heel fijngesneden rode peper
8 el arachide- of zonnebloemolie

Alles mengen met een salade naar wens en smullen maar!
48
Dressings voor salades / Knoflookvinaigrette
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 13 juli, 2014, 23:30:25 pm »
Een heerlijke vinaigrette voor over bijvoorbeeld een grove salade met kropsla en tomaat, maar ook heerlijk over een aardappelsalade.
Even wat aardappelschijfes of krieltjes voorgaren, mengen met wat uitgebakken spekreepjes en dan de vinaigrette erdoor mengen..even laten intrekken en hmmm!

Je hebt nodig:

3 el witte wijnazijn
2 sjalotjes, zeer fijn gehakt
2 takjes verse platte peterselie, fijngesneden
2 tenen knoflook, zeer fijngesneden
8 el extra vierge olijfolie
 
49
Salades / Snelle salade met appel, selderij en komkommer
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 13 juli, 2014, 23:17:41 pm »
Dit is een "recept" naar aanleiding van "de koelkast moet leeg".
Heel fris en lekker zoet! Je kunt het van te voren maken, zet het lekker koud weg tot gebruik.
Heerlijk om zo te eten op een warme dag, maar smaakt ook goed als onderdeel van de maaltijd of bij de BBQ!

Je hebt nodig:

1 appel, in kleine reepjes
1 halve komkommer, zonder pitjes, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, draden verwijderd en in dunne ringen gesneden
paar eetlepels honing, zwarte versgemalen peper

Meng alles door elkaar en zet koud weg tot gebruik.
Ook lekker met bijvoorbeeld wat geraspte wortel of gebruik eens radijsjes!
50
Salades / Sinaasappel venkelsalade
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 29 juni, 2014, 21:28:08 pm »
Bijzondere combinatie! Lekker bij een stukje vis of gegrild vlees.

Je hebt nodig:

2 venkelknollen, schoongemaakt en in heel dunne plakjes gesneden
2 à 3 sinaasappelen, geschild en vruchtvlees tussen de partjes weggesneden
wat olijfolie, zout en zwarte peper

Meng alles goed door in een ruime kom en zet koud weg tot gebruik.

Eet smakelijk!
Pagina's: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10