Mariëlles Recepten Pagina

Hoofdgerechten => Gevogelte => Topic gestart door: Mariëlle op 27 november, 2010, 21:08:56 pm

Titel: Kipfilet in rauwe ham, gevuld met blauwe kaas (4 personen, hoofdgerecht)
Bericht door: Mariëlle op 27 november, 2010, 21:08:56 pm
4 kipfilets
zout en versgemalen zwarte peper
150 g blauwe kaas, in dunne plakjes (bijvoorbeeld Castello blue)
8 plakken rauwe ham (parmaham)
olijfolie
wat takjes rozemarijn



Snijd elke kipfilet horizontaal in, zonder de filet helemaal door te snijden.
Bestrooi de opengeklapte kipfilet met zout en peper en verdeel de plakjes blauwe kaas erover.

Vouw de filets daarna weer dicht en verpak elke kipfilet in twee plakken rauwe ham.Bak de kippakketjes aan elke kant 3 minuten in de hete olie in een ovenvaste koekenpan of braad-slede.
Leg de takjes rozemarijn ertussen en zet de kip nog 15-20 minuten in een voor?verwarmde oven op 180 graden.
Geef er gebakken gepofte aardappel bij met een salade.

Eet smakelijk!