11
Heerlijk belegde (warme) broodjes en tosti recepten / Broodje beenham met zelfgemaakte honing mostersaus (2 stuks)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 28 februari, 2016, 15:57:52 pm »Dit lust iedereen..!
Lekker als makkelijke maaltijd of lunchgerecht. Zo klaar!
Maak eerst de honing-mosterdsaus.
Snipper hiervoor 1 of 2 uien en bak deze glazig in wat olie op een zacht vuurtje (ongeveer een kwartier). Zet even apart.
Meng ongeveer 3 eetlepels mosterd naar smaak met 2 eetlepels honing. Meng de gebakken uisnippers hier doorheen.
Breng op smaak met iets zout/peper, voeg meer of minder mosterd of honing toe of maak het sausje desgewenst wat dunner met wat water. Zet weg tot gebruik.
Je hebt verder nodig:
ca. 200-250 g beenham (in plakjes, vleeswaren)
handje veldsla
2 afbakbroodjes (italiaanse bollen of kleine ciabatta's/ pistoletjes of andere broodjes naar wens)
een beetje olie of boter om de ham in te bakken
Bak de broodjes af indien nodig.
Bak in een pan met anti aanbak laag de plakken beenham heel zachtjes even aan, houd ze warm in de oven. Ga zo verder tot alle plakjes ham gebakken zijn.
Snijd de broodjes doormidden, besmeer eventueel met boter, beleg met een handje sla, de warme ham en tot slot de honingmosterdsaus erover.
Eet smakelijk!
Lekker als makkelijke maaltijd of lunchgerecht. Zo klaar!
Maak eerst de honing-mosterdsaus.
Snipper hiervoor 1 of 2 uien en bak deze glazig in wat olie op een zacht vuurtje (ongeveer een kwartier). Zet even apart.
Meng ongeveer 3 eetlepels mosterd naar smaak met 2 eetlepels honing. Meng de gebakken uisnippers hier doorheen.
Breng op smaak met iets zout/peper, voeg meer of minder mosterd of honing toe of maak het sausje desgewenst wat dunner met wat water. Zet weg tot gebruik.
Je hebt verder nodig:
ca. 200-250 g beenham (in plakjes, vleeswaren)
handje veldsla
2 afbakbroodjes (italiaanse bollen of kleine ciabatta's/ pistoletjes of andere broodjes naar wens)
een beetje olie of boter om de ham in te bakken
Bak de broodjes af indien nodig.
Bak in een pan met anti aanbak laag de plakken beenham heel zachtjes even aan, houd ze warm in de oven. Ga zo verder tot alle plakjes ham gebakken zijn.
Snijd de broodjes doormidden, besmeer eventueel met boter, beleg met een handje sla, de warme ham en tot slot de honingmosterdsaus erover.
Eet smakelijk!