Mariëlles Recepten Pagina

Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten => BBQ / Grill vlees en vis recepten => Topic gestart door: Mariëlle op 18 maart, 2009, 10:54:33 am

Titel: Griekse souflaki spiezen (3 -4 personen)
Bericht door: Mariëlle op 18 maart, 2009, 10:54:33 am
 :puh2:

Je hebt nodig:


700 gr varkensfiletlapjes
gyros kruiden (1 of 2 zakjes, silvo of versteegen)
oregano
tijm
cayenne peper
scheutje olijfolie
satestokjes of spiesjes

Snij het vlees in grove blokken en doe deze in een kom.
Breng het vlees op smaakt de alle kruiden doe een scheutje olijfolie bij vlees en meng dit door elkaar.
Laat minimaal een half uur marineren.
Rijg de blokjes vlees aan de spiezen en bak ze in een grillpan om en om gaar en bruin.

Lekker met tzaziki en een gepofte aardappel of rijst. Eet smakelijk!




Titel: Re:Griekse souflaki spiezen (3 -4 personen)
Bericht door: Janetta op 20 maart, 2009, 19:50:35 pm
Hallo,
Aan al het andere nog niet toegekomen, maar eens de souflaki spiezen bekeken, leek me lekker, ga ik vast komende tijd uitproberen, over de andere gerechten, zal ik schrijven als ik ze gegeten heb.
groetjes Janetta
Titel: Re:Griekse souflaki spiezen (3 -4 personen)
Bericht door: Janetta op 26 maart, 2009, 21:09:07 pm
Hoi,
De souflakispiezen waren heerlijk, precies goed met de kruiden, 1 zakje op 500 gr. is genoeg, nacht laten staan in marinade. We zijn met 2 personen. Heerlijke tzatziki erbij volgens recept en rijst en vruchtensalade. Heerlijk.
Janetta
Titel: Re:Griekse souflaki spiezen (3 -4 personen)
Bericht door: Mariëlle op 26 maart, 2009, 21:21:41 pm
Super dat ze zo goed in de smaak vallen!

Ff een tip: ik maak ze ook wel eens op een spiesje en dan om en om wat parten (rode) ui en blokjes paprika (rood of geel, de groene smaakt niet zo lekker), en een plakje bacon in stukkies gevouwen, ook ertussen rijgen. Het zijn dan meer shaslicks eigenlijk haha! Maareh wel Grieks gekruid!

Dus blokje vlees, stukje ui, stukkie bacon, blokje vlees, stukje paprika...steeds om en om. Ongeveer 4 blokjes vlees per spies.
Ook erg lekker!  :yes: