Mariëlles Recepten Pagina

Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten => BBQ / Grill vlees en vis recepten => Topic gestart door: Mariëlle op 28 april, 2008, 22:06:46 pm

Titel: Kipspiezen op z'n Spaans (4 personen)
Bericht door: Mariëlle op 28 april, 2008, 22:06:46 pm
Dit is ook zo'n lekker recept...makkelijk om zelf te maken en pas op dat je je vingers er niet bij op eet!  :biggrin:

Je hebt nodig:

300 g kipfilet, in blokjes, minimaal 1 uur gemarineerd in een mengseltje van olijfolie, zeezout, geperst knoflookteentje en scherpe paprikapoeder
100 g chorizo in plakjes (vleeswaar), opgerold
1 rode paprika in blokjes
2 schijven (verse) ananas in stukjes. Of laat 2 schijven ananas uit blik goed uitlekken en snijd deze in stukjes



Gebruik voor dit recept wel wat langere spiezen, liefst metaal uiteraard.  
Rijg om en om een stukje kip, chorizo, paprika en ananas. Bestrijk de spiezen met olijfolie en rooster ze gaar.

Tip: leg eventueel aluminiumfolie op de BBQ tegen het verbranden, zodat de kip goed gaar word maar dus niet verbrandt.

     Eet smakelijk!