Recente berichten

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
91
Marinades / Zoete BBQ marinade (spareribs of ander varkensvlees)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 03 juli, 2012, 19:45:05 pm »
Dit recept is voor 500 g vlees.
 
Je hebt nodig:
100ml ketchup, 100 g stroop, 2 el bruine basterdsuiker, sap van een halve citroen, 1 geperst teentje knoflook, 1 tl kaneelpoeder.
Meng alles door elkaar en voeg naar smaak nog zout en peper toe. Marineer het vlees minimaal 1 uur, maar het liefst een halve dag of dag van te voren.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bron: coop
92
Warme sauzen / Verse stroganoff-roomsaus (heerlijk bij vlees) voldoende voor 2-4 personen
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 03 juli, 2012, 19:39:27 pm »
De alom bekende stroganoff saus maak je voortaan gewoon zelf!
 
Je hebt nodig:
2 rode paprika's
half bakje champignons in plakjes
1 ui, gesnipperd
paar plakjes bacon of ontbijtspek, fijngesneden
1 bekertje verse slagroom(250ml)
150 ml bouillon (van een blokje)
zout en peper of chilipoeder naar smaak
beetje olie of boter
 
 
Verwarm de oven voor op 180 graden, maak intussen de paprika's schoon, verwijder de pitten en snijd ze in 4 parten.
Leg de paprika's in de oven zodat ze bijna gaar worden en straks het vel makkelijk te verwijderen is. Bak intussen de champignons en de uien in wat boter of olie. Voeg na een tijdje de bacon toe en bak even mee. Haal na een half uur de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen.
Verwijder het vel van de paprika's en snijd ze in kleinere stukjes.Fruit ze heel even aan in een klein beetje olie. Doe de gebakken paprikastukjes in een kom en giet de bouillon erbij. Pureer de paprika's met een staafmixer fijn.
Voeg de gepureerde paprika's toe aan het ui-champignon-spekmengsel. Voeg ongeveer 200 ml slagroom toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Proef tussendoor of er nog zout en/of peper bij moet. Serveer de saus warm, heerlijk bij een varkenshaasje, schnitzel of bij een biefstuk. eet smakelijk!
 
93
Varkensvlees / Züricher geschnetzeltes (schnitzelreepjes in champignonroomsaus,2-4p)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 07 mei, 2012, 21:50:52 pm »
Een heerlijk Oostenrijks gerecht!Je hebt nodig:
 
  • 400g ongepaneerde (kalfs)schnitzels (varkensschnitzel kun je ook gebruiken)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 kleine ui
  • 200 g champignons
  • 1 scheutje olie
  • 500 ml witte wijn
  • 100 ml kalfsjus of fond
  • 100 ml room
  • 1 bosje peterselie
  • Snijd het vlees in reepjes en bestrooi het vlees met zout en peper. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper de ui. Verhit de olie in de koekenpan en bak het vlees, ui en champignons goudbruin. Blus af met witte wijn. Voeg de jus en room toe en laat op laag vuur inkoken.
    Breng de saus op smaak met zout en bestrooi tot slot met peterselie. Serveer met rösti of spätzle en een salade naar smaak. Eet smakelijk!
     
94
Varkensvlees / Griekse cordon bleu (4 personen hoofdgerecht)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 07 mei, 2012, 21:44:12 pm »
Heerlijk, en eens wat anders dan de "gewone" cordon bleu! :duim:
Je hebt nodig:
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 30 g zwarte olijven zonder pit
  • 150 g feta
  • 0.25 bosje peterselie
  • 1 tl oregano
  • 4 varkensfiletlapjes of ongepaneerde schnitzels

  • Pel en halveer de ui en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd twee tenen knoflook fijn.
    Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
    Halveer de olijven en roer ze door de ui en knoflook.
    Brokkel de feta in stukjes in een kom.
    Pluk en hak de peterselie fijn en meng de peterselie door de feta.Roer het uimengsel door de feta en breng op smaak met oregano, zout en peper.
    Leg de varkensfiletlapjes tussen plasticfolie en plet ze met een vleeshamer of een koekenpan.Schep het uimengsel erop en vouw de varkensfiletlapjes dicht. Prik de cordon bleus vast met een satéprikker. (knip de prikker korter als deze te lang is)
    Pel en snijd de resterende knoflook fijn en meng er een scheutje olijfolie door. Verwarm de grillpan voor.
    Besmeer de cordon bleus met knoflookolie en grill ze in circa 8 minuten om en om goudbruin en gaar.
    Heerlijk met Griekse tomaten/olijvensalade en friet of tomatenrijst. Eet smakelijk!
95
Warme borrelhapjes met vlees / Turbo ragoutbroodjes (heel snel klaar!) 4 stuks
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 07 mei, 2012, 21:36:36 pm »
Je hebt nodig:
 
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 bevroren kroketten
  • 1 ei
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Ontdooi het bladerdeeg en rol de plakjes uit. Kluts het ei en smeer het bladerdeeg in met ei.
     Leg de kroketten op het deeg en vouw het dicht. Leg de pakketjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer ze in met ei. Bak ze in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Klaar!
96
Koude voorgerechten / Vitello tonnato (kalfsfricandeau met tonijn-kappertjessaus)voorgerecht 4 p
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 07 mei, 2012, 21:33:08 pm »
  • 1 blikje tonijn
  • 5 el mayonaise
  • 2 el kappertjes
  • 3 ansjovisfilets uit blik
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
  • Voor het vlees:
  • 200 g plakjes gebraden kalfsfricandeau
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 2 el kappertjes
  • versgemalen peper
  • Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn, mayonaise, kappertjes, ansjovisfilets en de olijfolie met de staafmixer tot een gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper.
    Leg de plakjes fricandeau op borden. Smeer een laagje tonijnsaus op het vlees. Pluk en snijd de peterselie fijn. Garneer het vlees met de peterselie en kappertjes en breng op smaak met peper.

    Eet smakelijk!
97
Varkensvlees / Scaloppine al limone (schnitzels met citroen in witte wijn)4 p hoofdgerecht
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 07 mei, 2012, 21:14:16 pm »
4 ongepaneerde kalfschnitzels (of varkenschnitzels of kipfilets)
4 el bloem
Zout
Peper (uit de molen)
1 el olijfolie
3 el boter
4 el droge witte wijn
2 el citroensap
geraspte schil van één citroen
2 el gehakte peterselie
1 citroen in plakjes
Snijd dikke filets eerst horizontaal doormidden. Leg de filetlapjes of kipfilet tussen twee stukjes vershoudfolie en rol ze heel dun uit.
Haal ze licht door een mengsel van bloem, zout en peper. Verhit de olie met twee eetlepels boter en bak hierin het vlees aan beide kanten lichtbruin. Haal het vlees uit de pan en voeg de wijn, citroensap, rasp, de rest van de boter, zout en peper toe.
Voeg de peterselie toe zodra de boter gesmolten is. Leg het vlees terug in de pan en verwarm op een laag vuur nog ongeveer 2 minuten.
Heerlijk met gegrilde groenten (courgette,aubergine,ui,paprika) en pasta of friet. Eet smakelijk!
 
 
98
Buffet recepten / Tonijnsalade voor op (stok)brood of toast
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 01 april, 2012, 11:47:19 am »
Eenvoudig maar erg lekker is deze tonijnsalade.
 
Je hebt nodig:
1 blikje tonijn op olie
paar zwarte olijven zonder pit, fijngehakt
2 el kappertjes, fijngehakt
halve fijngesnipperde ui of lente ui
2 el scharrelmayonaise
beetje zwarte peper
Prak de tonijn fijn in een schaaltje en voeg de rest van de ingrediënten toe, meng tot een mooi glad mengsel.Zet koud weg tot gebruik.
Heerlijk op een toastje of stokbrood!
99
Pasta / Pasta (penne) met tomatenroomsaus,geitenkaas,zwarte olijf,courgette en rauwe ham
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 10 februari, 2012, 16:57:09 pm »
Heerlijk snel te bereiden en supervers! Dit recept is voor 1 persoon.

Je hebt nodig:

2 tomaten, in grove stukken gesneden
paar plakjes geitenkaas(op een rol, lidl)
scheutje room
penne of andere pasta naar keuze
paar lepels zwarte olijven in plakjes gesneden
2 plakjes serranoham, in stukjes gescheurd
halve courgette in plakjes
pijnboompitjes
eventueel wat rucola of basilicum
beetje olijfolie
zout, versgemalen zwarte peper

Kook de pasta beetgaar en maak intussen de saus.

Zet een steelpannetje op met een beetje olijfolie en bak hierin de tomatenstukjes tot ze uit elkaar vallen. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje room toe.
Grill de plakjes courgette aan beide zijden en bestrooi met wat zout.

Meng nu de pasta met de tomatenroomsaus en warm goed door.
Voeg de plakjes courgette toe, samen met de olijfjes, geitenkaas en stukjes ham tot de kaas gaat smelten.

Bestrooi met zwarte peper en eventueel zout naar smaak. Serveer direct, bestrooi de pijnboompitjes erover en eventueel wat verse rucola- of basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!
100
Quiches, Pizza's en Brood(deegrecepten) / Quattro formaggi quiche
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 08 januari, 2012, 21:19:20 pm »
Erg lekker!

Je hebt nodig:


1 theelepel zachte boter of olijfolie
1 verpakking bladerdeeg,ontdooid
100 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g Gorgonzola
100 g Camembert
100 g Emmentaler
2 losgeklopte eieren
125 ml slagroom
50 g geroosterde pijnboompitten
1 zakje rucola
versgemalen peper en grof zeezout
 1 ruime quiche vorm

Bestrijk de quiche vorm met zachte boter of olijfolie en drapeer hierin het kant en klare deeg.
Druk het deeg goed aan.
Snijd het deeg dat over de quiche vorm heen hangt eraf.
Prik daarna met een vork gaatjes op alle plaatsen in het deeg.
Bak het deeg eerst ongeveer 10 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden gaar, zonder het deeg teveel te laten kleuren.
Zet de quichevorm op het aanrecht.
Snijd in de tussentijd de kaassoorten in kleine stukken.
Vermeng de kaas daarna met de eieren en slagroom en breng het geheel op smaak met versgemalen peper en zout.
Giet de kaasmassa in de quiche vorm en bestrooi het met de pijnboompitten.
Bak de quiche vervolgens in een voorverwarmde oven op 220 graden in ongeveer 15 minuten goudbruin en zodanig dat alle kaas goed is gesmolten.

Bestrooi tot slot met de rucola en smullen maar!
Pagina's: 1 ... 8 9 [10]