Recente berichten

Pagina's: 1 ... 6 7 [8] 9 10
71
Dit recept doet niet onder voor de afhaalkaart van de plaatselijke Chinees. Heerlijk, snel en makkelijk te maken!

Je hebt nodig:

400 g kipfilet in dunne reepjes of plakjes
1 rode paprika, in reepjes
1 of 2 uien, in halve ringetjes
1 rode peper, in ringetjes
een halve komkommer, onpit en in reepjes (komkommer in de lengte doorsnijden, pitjes verwijderen met theelepeltje)
2 teentjes knoflook
half bosje lente ui, in ringetjes
klein blikje bamboescheuten
2 handjes cashewnoten, fijngehakt (kan ook met amandel of andere geroosterde noten)
1 eiwit
maizena of aardappelzetmeel
zout en zwarte peper, knoflookpoeder

Kruid de kipreepjes flink met zout, peper en knoflookpoeder. Laat ca. 1 uur intrekken.
Meng het eiwit door de kipreepjes en voeg maizena toe tot alle stukjes kip goed bedekt zijn. Laat staan tot gebruik.

Bak de paprika, knoflook, ui, rode peper zachtjes aan ngeveer 10 minuten, breng op smaak met zout en peper. Voeg op het laatste moment de komkommer en bamboe toe en bak even mee.
Schep de groente uit de pan over in een bakje.
Bak in dezelfde pan de kipreepjes in wat olie op hoog vuur, voeg zout en zwarte peper toe. Bak totdat ze lichtbruin zijn, voeg dan de groentes weer toe.

Roer alles goed door en voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe, laat dit indikken tot een saus. (dit komt door de maizena die om de kipreepjes zit).
Kook intussen de rijst gaar.

Is de saus nog niet genoeg ingedikt? Meng dan een paar theelepeltjes water met wat maizena in een klein schaaltje en voeg dat toe zodat de saus dikker wordt.
Voeg naar smaak ruim zwarte peper en wat zout indien nodig. voeg tot slot de reepjes lente ui toe, roer even door.

Serveer direct met de rijst en strooi de nootjes erover. Eet smakelijk!

72
Hasta la Pasta! / Verse pasta met paddenstoelenroomsaus, ham en rucola
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 19 oktober, 2013, 15:47:11 pm »
Heerlijk verse pasta met paddenstoelen, ze zijn er nu dus profiteer ervan!

Je hebt nodig:

200-300 g verse pasta naar keuze, ik gebruik zelf verse spaghetti
200-300 g verse gemengde paddenstoelen, of oesterzwammen
1 sjalot, fijngehakt
2 teentjes knoflook, in plakjes
handje verse rucola
wat geroosterde pijnboompitjes
200 ml room
200 (been)ham, in repen (vleeswaren afdeling)
50 ml droge witte wijn
boter of olie, versgemalen zwarte peper en zout

Fruit de sjalot aan, voeg de wijn en de room toe, laat even inkoken, voeg de hamreepjes toe, laat afkoelen en voeg naar smaak zout en peper toe.
Kook intussen de pasta beetgaar.
Bak de paddenstoelen in wat boter of olie met de knoflookplakjes mooi lichtbruin. Zout en peper toevoegen naar smaak. De knoflook mag niet verbranden, anders wordt deze bitter!

Giet de pasta af en laat iets kookvocht in de pan. Roer de ham-roomsaus erdoor, warm even goed door.
Verdeel de pasta over de borden en daarop de gebakken paddenstoelen. Verdeel de rucola erover en een paar geroosterde pijnboompitjes.
Eet smakelijk!
73
Pasta / Paddenstoelen risotto (2-3 personen)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 19 oktober, 2013, 15:46:23 pm »
Italiaans en toch echt in herfststijl! Gebruik voor dit recept risottorijst, dit is tegenwoordig in de meeste supermarkten verkrijgbaar.

Je hebt nodig:

750-1000 ml hete paddenstoelenbouillon (van een blokje, verkrijgbaar bij AH), andere smaak kan natuurlijk ook
2 sjalotten, fijngesnipperd
2 stengels bleekselderij, ontdraad en in dunne plakjes
200 g risottorijst
50 ml droge witte wijn
250 g gemengde paddenstoelen, zoals oesterzwam, kastanjechampignons, catharellen en/of andere varianten naar keuze
2 ruime eetlepels mascarpone of crème fraîche
1 eetlepel verse fijngesneden bieslook
100 gram geraspte parmezaanse kaas

Fruit de sjalot en de selderij aan in wat olie of boter tot ze glazig zien. Voeg de rijst toe en bak even een minuut of twee mee.
Voeg dan de wijn toe en blijf roeren tot alles is opgenomen.

Voeg schepje voor schepje wat warme bouillon toe, blijf roeren tot het opgenomen is, dan telkens weer bouillon toevoegen tot alles op is en er een mooi smeuïg resultaat verkregen is.
De rijst moet beetgaar zijn (even proberen dus).
Bak in een andere pan intussen de gemengde paddenstoelen met flink wat zwarte peper en wat zout.

Schep de mascarpone en de geraspte parmezaan luchtig door de risotto rijst. Meng de bieslook erdoor.
Breng op smaak met zout en peper indien nodig.

Serveer de risotto op (voorverwarmde) borden en bovenop de gebakken paddenstoelen.

Eet smakelijk!
74
Koude sauzen / Homemade knoflooksaus, de enige echte!
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 08 augustus, 2013, 21:51:04 pm »
Heerlijk en best lang houdbaar (ca. 2 weken), maar meestal overleeft de saus dat niet!
Je hebt nodig:
4- ? tenen knoflook naar smaak (mag meer of minder naar wens)
een beker crème fraîche (125 ml)
ruim 3 el scharrelmayonaise Calvé
een bosje lente ui
een bosje verse platte peterselie
zout en peper naar smaak
 
Hak de knofllook, lenteui en peterselie fijn in een mini hakselaar of keukenmachine. Voeg dan de crème fraîche, mayonaise, zout en peper toe. Meng alles goed door en proef of alles goed op smaak is, voeg zonodig nog wat peper of zout toe.
Zet de saus in de koelkast tot gebruik, dan kunnen de smaken ook goed intrekken.
En dan heerlijk genieten!
75
Hmmm heerlijk, een ouderwets broodje warm vlees van kruidig varkensrolladevlees in een heerlijke kruidige jus.  Nu maak je hem zelf!
Serveer met een warme witte pistolet. Je kunt het een dag van te voren maken, dan is het nog lekkerder!

Je hebt nodig:

2 witte pistolets of halve stokbroodjes (indien nodig afbakken)
2 uien in ringen
een (half) bakje champignons
ca. 350 g (meer mag ook  :kwijl: ) varkensrolladevlees (vleeswaren)
een paar kneepjes maggi jus smaakmaker in de smaak rundvlees (flesje, supermarkt)
boter om in te bakken
desgewenst wat ijsbergsla
zout, versgemalen zwarte peper
 
Fruit de ui en de champignons aan in wat boter en breng op smaak met iets zout en zwarte peper.. Voeg de vleeswaren toe, steeds per drie plakjes of wat in de pan past) en bak mee. De plakjes vlees krimpen en ga door met toevoegen van alle plakjes vleeswaren tot alles op is, blijf omscheppen op een laag vuur.
Voeg een scheutje water toe en een paar kneepjes maggi Jus smaakmaker en laat op een zacht vuurtje pruttelen totdat de saus is ingekookt tot de gewenste dikte.

Serveer direct op een wit afbakbroodje met een paar plukjes sla....Smullen!! :yes:
Eet smakelijk!
 
 
76
IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN / Thaise kippenpootjes (2- 4 personen hoofdgerecht)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 31 mei, 2013, 00:04:07 am »
Heerlijke kippenpootjes op Thaise wijze gemarineerd. Maak ze het liefst een avond van te voren, zodat de marinade heerlijk kan intrekken.
Je hebt nodig:
ca 500 g kippenvleugeltjes/pootjes ongekruid
1 limoen, rasp en sap, 25 g gember, geschild en geraspt, 1 stuk citroengras, in plakjes gesneden, 1 teen knoflook, fijngehakt, 1 el vissaus, 1 rode peper, in ringen, 2 gedroogde kaffir limoenblaadjes (toko), 2 el verse fijngehakte koriander,400 ml kokosmelk in blik, zout naar smaak
Rasp de groene schil van de limoen, pers het sap uit.
Stamp in een vijzel de limoenschil, sap, gember, citroengras, knoflook, vissaus, chilipeper en limoenblaadjes tot een pasta.
Meng het in een grote kom met de koriander, kokosmelk en zout naar smaak.
Voeg de kippenpootjes toe en meng goed door zodat de marinade alles goed bedekt. Laat 1 nacht in de koelkast marineren.
Volgende dag de kippenpootjes op kamertemperatuur laten komen, en in de oven afbakken op 180-200 graden, tot ze goed gaar zijn. Ook heerlijk op de BBQ!
Serveer warm met een saus naar keuze. Eet smakelijk!
77
Hasta la Pasta! / Penne met tonijn, zwarte olijf, zongedroogde tomaatjes en rucola (2 personen)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 26 februari, 2013, 23:19:24 pm »
Je hebt nodig:

250 g penne (pasta)
1 blikje tonijn op olie
zwarte olijven zonder pit
handje kappertjes
zongedroogde tomaatjes op olie
1 el groene pesto (optioneel)
olijfolie, zout en zwarte peper
parmezaanse kaas, geschaafd of geraspt

Kook de pasta beetgaar in water met wat zout en giet af, bewaar wat kookvocht.
Doe terug in de pan en meng er wat olijfolie door en met met de tomaatjes, de tonijn, olijven en eventueel de pesto.

Meng alles door en serveer direct warm,
Breng op smaak met zwarte peper en een beetje zout naar smaak. Bestrooi met parmezaanse kaas en wat rucola. Eet smakelijk!
78
Vis / Zalmfilet in bacon gewikkeld (hoofdgerecht 2 personen)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 16 december, 2012, 15:17:46 pm »
Heerlijk, supereenvoudig en snel te maken!
 
Je hebt nodig:
2 zalmfilets van ca. 200 gram per stuk
200 gram ontbijtspek of bacon (vleeswaren)
versgemalen zwarte peper
beetje olijfolie
 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een passende ovenschaal iets in met wat olie, bestrooi de zalmfilets met versgemalen zwarte peper.
Wikkel elke filet netjes in met de bacon. Besprenkel met iets olijfolie. Leg de filets in de oven, ongeveer 20 minuten, zodat de bacon iets krokant is en de zalmfilet van binnen nog lekker rosé.
Serveer met bijvoorbeeld een aardappelgratin en sperzieboontjes in spek. Eet smakelijk!
 
 
79
Rollade en stoofpotjes / Karbonades gestoofd in bokbier, ui, tomatenpuree en laurier
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 09 november, 2012, 00:19:20 am »
... Stoven kost even tijd maar dan heb je wel wat! Heerlijk zachte karbonades! Bereidingstijd 90 minuten.
 
Je hebt nodig:
4 karbonades
zout en peper (of kruiden naar smaak)
2 uien, in ringen gesneden
1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
1 flesje bokbier of donker bier
5 laurierblaadjes
wat (room)boter
1 bouillonblokje
 
Kruid de karbonades met zout en peper (of anders naar smaak zoals je gewend bent), smelt de boter in een stoofpan en bak de karbonades lichtbruin en bijna gaar.
Snijd intussen de ui in ringen. Haal de karbonades uit de pan, bak in het braadvet de uien glazig. Voeg na een minuut of 10 de tomatenpuree toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Blus af met het flesje bier. Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg 5 blaadjes laurier toe, roer even door en voeg de gebakken karbonades weer toe.
Doe het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje stoven, af en toe  de karbonades omdraaien en in de gaten houden dat het niet verbrand.
Heerlijk met bijvoorbeeld aardappelpuree en spruitjes, eet smakelijk!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bron: FOODIES
80
Varkensvlees / Karbonades gestoofd in bokbier, laurier, ui en tomatenpuree (2-4 personen)
« Laatste bericht door Mariëlle Gepost op 09 november, 2012, 00:05:48 am »
... Stoven kost even tijd maar dan heb je wel wat! Heerlijk zachte karbonades! Bereidingstijd 90 minuten.
 
Je hebt nodig:
4 karbonades
zout en peper (of kruiden naar smaak)
2 uien, in ringen gesneden
1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
1 flesje bokbier of donker bier
5 laurierblaadjes
wat (room)boter
1 bouillonblokje
 
Kruid de karbonades met zout en peper (of anders naar smaak zoals je gewend bent), smelt de boter in een stoofpan en bak de karbonades lichtbruin en bijna gaar.
Snijd intussen de ui in ringen. Haal de karbonades uit de pan, bak in het braadvet de uien glazig. Voeg na een minuut of 10 de tomatenpuree toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Blus af met het flesje bier. Verkruimel het bouillonblokje erover en voeg 5 blaadjes laurier toe, roer even door en voeg de gebakken karbonades weer toe.
Doe het deksel op de pan en laat op een zacht vuurtje stoven, af en toe  de karbonades omdraaien en in de gaten houden dat het niet verbrand.
Heerlijk met bijvoorbeeld aardappelpuree en spruitjes, eet smakelijk!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
bron: FOODIES
 
 
Pagina's: 1 ... 6 7 [8] 9 10