Mariëlles Recepten Pagina

Sauzen en marinades => Koude sauzen => Topic gestart door: Mariëlle op 30 augustus, 2009, 17:16:06 pm

Titel: Gepofte knoflook-kruidensaus/dip (heerlijk bij biefstuk of op stokbrood
Bericht door: Mariëlle op 30 augustus, 2009, 17:16:06 pm
Hmmm een heerlijke dip van gepofte knoflook,basilicum en peterselie. Lijkt een beetje pesto-achtig. Smaakt super bij een mals stukje rundvlees of op een stukje (geroosterd) brood.

Je hebt nodig:

2 bollen knoflook in de schil , de top er af gesneden
olijfolie
1 kopje peterselie fijngesneden
4 ansjovisjes afgespoeld
2 el kappertjes
2 el fijngesneden basilicum
1 el citroenschil fijngesneden

Verhit de oven voor op 180 graden. Pof de knoflook in folie met een scheut olijfolie, ca. 1 uur tot de teentjes zacht zijn. Teentjes uit de schil drukken en pureren.

Meng de knoflook met peterselie, basilicum, ansjovis, kappertjes, citroenschil in een keukenmachine. Voeg terwijl de motor draait de olie toe tot een smeuige massa ontstaat, op smaak brengen met versgemalen zwarte peper en zeezout.
Smullen maar!