Mariëlles Recepten Pagina

Hoofdgerechten => Gevogelte => Topic gestart door: Mariëlle op 19 juli, 2009, 17:24:09 pm

Titel: Kippendijen met citroen en tijm (2 personen hoofdgerecht)
Bericht door: Mariëlle op 19 juli, 2009, 17:24:09 pm
 :puh2: Kippendijen (ook wel genoemd kipbraadsticks in de supermarkt) zijn heerlijk zacht van structuur. In dit recept worden ze gestoofd met citroen en tijm, waardoor het vlees nog zachter wordt.  :yes: Beetje Mediterraans recept!

Je hebt nodig:

6-8 kipbraadsticks
2 el olijf olie
halve citroen in dunne plakjes
4-6 takjes tijm

Bestrooi de kipbraadsticks met zout en peper..Verwarm de olie in een pan en bak de kip rondom bruin in circa 5 minuten.
Blijf regelmatig keren. Voeg 75 ml water toe en leg de takjes tijm en plakjes citroen in de pan.
Leg het deksel schuin op de pan en bak de kip in ongeveer 20 minuten gaar. Keer af en toe om en voeg indien nodig water toe.
Leg de braadsticks op een schaal en schep de jus erover.

Heerlijk met een frisse salade en gebakken aardappelen. Eet smakelijk!