Mariëlles Recepten Pagina

Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten => Warme borrelhapjes met vlees => Topic gestart door: Mariëlle op 19 juli, 2008, 22:52:52 pm

Titel: Mini sateetjes in een seroendengjasje
Bericht door: Mariëlle op 19 juli, 2008, 22:52:52 pm
Lekker Oosters hapje voor ongeveer 4-6 personen.

Je hebt nodig:

250 g hamlappen in blokjes van 2cm bij 2 cm
1 el ketjap manis
1 el olie
1 tl sambal (of meer voor de liefhebber)
1 tl mosterd
1 teen knoflook, geperst
1 kleine gele paprika in blokjes
4 el seroendeng (toko of goed gesorteerde supermarkt)
8 sat?prikkers


Week de houten sat?stokjes voor in een platte bak met water, dit voorkomt het verbranden van de stokjes.

Maak marinade van de ketjap,olie,sambal knoflook en mosterd.
Meng de vleesblokjes met de marinade en laat minimaal 2 uur staan.

Rijg de stukjes vlees om en om met een stukje paprika.
Gebruik een grillpan,bak ze rondom bruin en gaar.

Rol ze na het bakken meteen door een laagje seroendeng.

Serveer er sat?saus bij en evt stokbrood. Eet smakelijk!