Mariëlles Recepten Pagina

Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten => BBQ / Grill vlees en vis recepten => Topic gestart door: Mariëlle op 12 juli, 2009, 00:05:56 am

Titel: Gamba spiezen met knoflook, zwarte olijfjes en cherrytomaat (4 personen)
Bericht door: Mariëlle op 12 juli, 2009, 00:05:56 am
16 grote diepvries gamba's, ontdooid en uitgelekt
1 eetlepel zeezout
8 cherry tomaatjes
8 zwarte olijven zonder pit
4 teentjes knoflook (in de schil laten!)
olijfolie

Laat de ongepelde knoflookteentjes even staan in een klein bakje met olijfolie gemengd met zeezout, voordat je ze op de spies rijgt.Zo verbrand de knoflook niet zo snel en krijg je een gepoft knoflookteentje dat je heerlijk kunt uitsmeren bij/op/over de gamba's... :puh2:

Rijg aan iedere sateprikker om en om steeds  1 olijf, 1 tomaatje, 1 gamba, 1 teentje knoflook, 1 gamba, 1 olijf en 1 tomaatje.
Bestrijk de spiezen rijkelijk met olijfolie en bestrooi met het zeezout. Grill ze niet te lang, ongeveer 3 minuten per kant.
Eet smakelijk!