Mariëlles Recepten Pagina

Sauzen en marinades => Warme sauzen => Topic gestart door: Mariëlle op 13 februari, 2011, 14:12:33 pm

Titel: Noilly Prat roomsaus (heerlijk bij vis of schaaldieren)
Bericht door: Mariëlle op 13 februari, 2011, 14:12:33 pm
Noilly Prat is een droge vermouth. Martini extra dry zou je ook kunnen gebruiken, ik haal bij de slijter vaak zo'n miniflesje.

Heerlijk bij een moot zalm, een sliptongetje of schaaldieren.

Je hebt nodig:

1 pot visfond (ongeveer 380 ml)
1 dl Noilly Prat
1 dl room
100 g koude roomboter in blokjes
zout en peper naar smaak

Doe de visfond in een steelpannetje samen met de noilly prat, en laat tot ??nderde inkoken.
Voeg de room toe en laat weer iets inkoken. Haal van het vuur af en voeg de blokjes boter toe en roer tot een mooie gladde saus.
Breng op smaak met zout en peper. Is de saus te dun, laat dan iets doorwarmen, maar de saus mag niet koken, anders gaat het schiften.

Verdeel de saus over de borden en geef de rest erbij in een sauskom. Smullen maar!