Mariëlles Recepten Pagina

Belegde broodjes, tosti's en (ontbijt)gerechten met ei => Belegde Broodjes => Topic gestart door: Mariëlle op 05 juni, 2009, 23:08:04 pm

Titel: Gevuld stokbrood met gehakt, fetakaas en pijnboompitjes (4 personen)
Bericht door: Mariëlle op 05 juni, 2009, 23:08:04 pm
Beetje Marokkaans, lekker makkelijk en pittig, wederom voor op een warme dag heel geschikt!

Je hebt nodig:

500 g lams- of rundergehakt
2 teentjes knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
? eetlepel chilipoeder
1 theelepel djinten (gemalen komijn)
1 stokbrood
2 eetlepels munt of peterselie, fijngehakt
100 g feta, in kleine blokjes
2 eetlepels pijnboompitten


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak het lams- of rundergehakt in een koekenpan rul. Voeg de knoflook toe, schep de ui, het chilipoeder en de djinten erdoor en bak alles nog ca. 3 minuten op zacht vuur. Snijd de bovenkant van het stokbrood (of kapjes van 4 harde witte broodjes) af en hol het brood een beetje uit.

Roer de munt of peterselie door het gehakt en voeg zout en versgemalen zwarte peper naar smaak toe. Vul het stokbrood met het gehakt, druk het goed aan. Strooi er de feta en pijnboompitjes over en bak het stokbrood in de oven in ongeveer 15-20 minuten knapperig bruin. Snijd het brood in vier stukken.

Geef er eventueel een gemengde salade bij. Eet smakelijk!