Mariëlles Recepten Pagina

Voorgerechten => Warme voorgerechten => Topic gestart door: Mariëlle op 14 december, 2008, 19:23:11 pm

Titel: Champignons op toast ( 2 personen, voorgerecht)
Bericht door: Mariëlle op 14 december, 2008, 19:23:11 pm
Een echte klassieker! Bij sommige restaurants staat dit nog steeds op de kaart.

Je hebt nodig:


1 bakje champignons
25 gram roomboter
2 eetlepels gehakte peterselie
2 teentjes knoflook
zout en versgemalen zwarte peper
geraspte kaas
2 sneetjes casino witbrood

Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de knoflook schoon, plet de knoflook en snijd ze in stukjes.

Smelt de roomboter in een brede koekenpan, niet bruin laten worden.
Als de boter gesmolten is champignons, knoflook en peterselie toevoegen.

Zout en peper erover strooien en al roerend ongeveer 5 minuten bakken op een hoog vuur tot de champignons hun vocht loslaten en ze zacht zijn.
De sneetjes brood roosteren en op twee kleine borden leggen. Met een schuimspaan champignons uit de pan scheppen, laten uitlekken en ruim over
de toast verdelen. Wat geraspte kaas erover strooien en direct serveren.

Eet smakelijk!