Mariëlles Recepten Pagina

Voorgerechten => Koude voorgerechten => Topic gestart door: Mariëlle op 14 oktober, 2007, 17:20:00 pm

Titel: Gerookt zalmhaasje met tomatentartaar(voorgerecht,2 personen)
Bericht door: Mariëlle op 14 oktober, 2007, 17:20:00 pm
Een zalmhaasje is het kostbaarste,meest verfijnde stukje van de zalm.Het is verkrijgbaar in gerookte versie of naturel.In dit recept gebruiken we de gerookte versie.
Lekker luxe voor de feestdagen bijvoorbeeld;of voor een andere speciale gelegenheid!

Zorg er wel voor dat het zalmhaasje op kamertemperatuur geserveerd wordt;dan is de smaak veel fijner.

Je hebt nodig:

4 trostomaten
1 el olijfolie
1 tl witte balsamico azijn
zout,versgemalen zwarte peper
verse dille(ongeveer 10 g),gedroogd kan ook,gebruik dan minder
1 tl Japanse sojasaus
1 gerookt zalmhaasje

Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit.
Dep de tomatenhelften met keukenpapier droog en snijd ze in kleine blokjes(1 cm/ halve cm)
Schep de stukjes tomaat in een schaaltje en meng de olie,azijn,dille en sojasaus erdoor.
Breng de tomaten pittig op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Snijd het zalmhaasje in dunne plakken en verdeel ze over twee borden.Schep de tomatentartaar ernaast.

Tip: dit smaakt ook prima met gewone plakjes gerookte zalm,ook op kamertemperatuur .

Eet smakelijk!