75 g zachte roomboter
halve cm verse gemberwortel
2 el verse fijngeknipte bieslook
1 eetlepel sambal badjak
4 struisvogelbiefstukjes
gemalen komijn (djinten)
Roer 50 g boter los in een kom. Met knoflookpers gember boven kom uitknijpen. Voeg de geknipte bieslook toe.
Sambal, zout en peper naar smaak door gemberboter roeren. Van boter reep vormen op stuk plasticfolie en tot stevig worstje oprollen.
Laat dit in de koelkast in een uur opstijven.
Bestrooi het vlees met peper en djinten. Bak de biefstukjes op hoog vuur in ongeveer 6 minuten van buiten bruin en van binnen rosé.
Verwijder de folie van het boterrolletje en snijd er plakjes van.
Leg het vlees op vier warme borden leggen, bestrooi met wat zout en leg de plakjes gemberboter op elk biefstukje.
Serveren met een warme groente of salade naar keuze.
Eet smakelijk!