Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes vegetarisch

Spaanse patatas brava's (aardappelblokjes met zelfgemaakte tomatensaus)

(1/1)

Mariëlle:
Simpel maar heerlijk hapjedat goed bij de andere tapas past.


Je hebt nodig:

3 middelgrote aardappelen
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 gedroogde rode chilipeper
(zee)zout, peper
400 g rijpe tomaten
olijfolie
3 el droge witte wijn
2 el fijngesneden bladpeterselie

Bak de aardappelen gaar en goudgeel in wat olijfolie, bestrooi met wat zeezout. Intussen maak je de saus.

Bak de ui en knoflook circa 6 minuten in wat el olijfolie. Voeg de tomaten, wijn, chilipeper, peterselie en zout en peper naar smaak toe en laat de saus 15-20 min. pruttelen tot hij is ingedikt. Geef de saus bij de aardappelen zodat iedereen naar wens kan dippen.
Ook heerlijk met knoflookmayonaise.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie