Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes vegetarisch
Aardappeltortilla (tapas)
(1/1)
Mariëlle:
Op de Spaanse tour! Een aardappel tortilla is een omelet met aardappel. Je serveert ze lauwwarm.
Snijd er mooie kleine puntjes van en serveer met wat andere Spaanse hapjes van deze site.
Je hebt nodig:
1 fijngesneden grote ui
4 aardappelen, geschild, in plakjes
6 eieren
zout, peper
olijfolie
Bak de ui 5 minuten in de olie. Voeg de plakjes aardappel toe en bak circa 15 minuten op zacht vuur tot ze gaar zijn. Laat dit mengsel in een vergiet uitlekken en vang 2 el olie op. Veeg de koekenpan schoon.
Klop de eieren los met een snufje zout en roer het aardappelmengsel erdoor. Verhit 1 el olie in de koekenpan (22-24 cm) en schenk het aardappelmengsel er in ??n keer bij. Druk het mengsel plat.
Laat de tortilla op zacht vuur garen tot de onderkant lichtbruin is. Schud de pan regelmatig. Keer de tortilla met behulp van een bord en schenk weer 1 el olie in de pan. Laat ook de andere kant van de tortilla lichtbruin worden.
Nu in mooie puntjes snijden en genieten maar!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie