Auteur Topic: Grote garnalen in een krokant jasje (tapas)  (gelezen 5508 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Grote garnalen in een krokant jasje (tapas)
« Gepost op: 03 oktober, 2009, 14:45:33 pm »
 :puh2:

zout, peper
gedroogde chilipeper naar smaak
12 rauwe garnalen (gamba's of tijgergarnalen)
frituurolie
100 g bloem
1 tl bakpoeder
3 el maizena
1 el zonnebloemolie

Meng bloem, ma?zena en bakpoeder en roer met circa anderhalf dl koud water tot een glad beslag. Laat dit 30 min. rusten en roer er vlak voor gebruik circa ? tl zout, de rode peper en zonnebloemolie door.

Pel de garnalen, maar laat het staartstukje eraan. Verwijder de zwarte darm aan de rugzijde en snijd ze aan de rugzijde iets dieper in. Bestrooi de garnalen licht met zout en peper, haal ze door het beslag (laat het teveel aan beslag eraf druipen) en frituur ze 2-3 min. in hete frituurolie op 180 graden.

Geef er knoflook mayonaise bij. Genieten maar!