Hoofdgerechten > Varkensvlees
Ovenschotel met schnitzelrolletjes, ham, ui en cambozola roomsaus (blauwe kaas)
(1/1)
Mariëlle:
:duim:Toppertje voor de liefhebbers van kaas. De schnitzel rol je op met de ham en wat peterselie...uitje erbij bakken...hmzzz
snel verder lezen!
8 (dunne) varkensschnitzels (ca. 150 g per stuk)
8 plakken gekookte ham (ca. 200 g)
1 bosje bladpeterselie
boter
2 uien
bloem
400 g slagroom
1 groentebouillonblokje
250 g blauwschimmelkaas (bijv. cambozola)
zout en peper
satéprikkers
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel het vlees eventueel af en dep het droog. Snijd de schnitzels en de ham doormidden. Was de peterselie en trek de blaadjes eraf, op enkele na.
Beleg de schnitzels met de ham en de peterselie. Klap de schnitzels dubbel en prik ze vast met de sat?prikkers.
Vet een ovenschaal of een ovenvaste braadpan in.
Verdeel de schnitzels over de schaal.
Pel en snipper de ui. Fruit de ui in 2 el hete boter.
Voeg de bloem toe en laat deze garen. Roer 500 ml water, de slagroom en het bouillonblokje erdoorheen. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 minuten doorkoken.
Verbrokkel de kaas en voeg deze beetje bij beetje aan de saus toe. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Giet de saus over de schnitzels. Garneer met de overgebleven peterselie.
Bak de schnitzels in de oven gaar in ongeveer een half uur.
Serveer met een frisse salade en krieltjes in de schil. Genieten maar!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie