Makkelijk en snel! > IN DE SPOTLIGHTS: De OOSTERSE KEUKEN
Oosters gemarineerde varkensvleesreepjes (met chilipeper,taugé & bamboescheuten)
(1/1)
Mariëlle:
Voor dit recept gebruik ik per persoon 1 schnitzel (ongeveer 175 g) die ik in dunne reepjes snijd. natuurlijk kunnen kant en klare varkensvleesreepjes ook, maar die zijn meestal wat grover en vetter.
Geef er nasi bij, of basmati rijst en wat atjar of een komkommersalade.Recept voor 2 personen:
2 schnitzels (wat grotere voor de vleesliefhebbers)in reepjes gesneden
scheut ketjap asin
scheut sherry
beetje (wok)olie om in te marineren en te bakken
100 g in plakjes gesneden champignons
wat taugé
klein blikje bamboescheuten
1 chilipeper in ringetjes
1 teen knoflook in plakjes
wat lente uitjes in ringen gesneden
Maak een marinade van een scheut ketjap, een scheut sherry, de knoflookplakjes en de chilipeper. Meng de vleesreepjes erdoor en laat minimaal 2 uur marineren.
Bak intussen de champignons zachtjes aan, voeg na 5 minuten de lente ui en de bamboescheuten toe en bak deze mee. Voeg de gemarineerde vleesreepjes toe ( inclusief de marinade) en bak alles snel gaar. Voeg de laatste 5 minuten de taugé toe, dan blijft deze knapperig.
Serveer met de nasi of basmatirijst en een salade naar keuze. Eet smakelijk!
TIP: vervang de varkensvleesreepjes door tahoereepjes voor een vegetarisch recept, of gebruik in plaats van schnitzelreepjes biefstukreepjes.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie