Hoofdgerechten > Vis
Ovenschotel met pangafilet, champignons, geitenkaas ,tomaat en pijnboompitjes
(1/1)
Mariëlle:
:puh2: :puh2: Super lekker en goed gevulde ovenschotel!Voldoende voor 4 personen.
Een beetje Mediterraanse ovenschotel. De groentes zijn er al in verwerkt dus je kunt eventueel als bijgerecht aardappelen serveren.
Je hebt nodig:
4 stukken Pangafilet
1 bakje champignons in plakjes gesneden
3 teentjes knoflook
150 g zachte geitenkaas
2 el bieslook, fijngesnipperd
2 el bieslook, fijngesnipperd
2 el milde mosterd
2 el honing
2 el olijfolie
200 ml creme fraiche
1 pond asperges (kun je die niet kopen, het kan ook met sperziebonen)
40 gr pijnboompitten
100 gr feta
4 tomaten
zout en peper
paneermeel
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Maak de asperges schoon en kook deze. Snijd deze in stukken en dep ze goed droog. Of maak de sperziebonen schoon en kook deze gaar.
Doe de olijfolie in een wok en bak hierin de knoflook samen met de champignons en voeg later de tomaten toe. Voeg dan de kruiden toe. Verkruimel de geitenkaas. Meng de mosterd en honing (even warm gemaakt) door de creme fraiche.
Vet een ovenschaal in en leg hier de pangafilet met wat zout en peper bestrooid. Zet de schaal voor 12 minuten in de heten oven. Snijd later de pangafilet in stukken en meng de groenten , Panga en pijnboompitten door elkaar en doe weer in de ovenschaal. Schenk de room over het vis-groentemengsel en verdeel hierover de geitenkaas en wat paneermeel.
Schuif de schaal in met midden van de oven en bak de schotel in 25 minuten goudbruin en gaar.
Let op, door de asperges kan de ovenschotel wat vocht achter laten. Toen ik dezelfde ovenschotel maakte met sperziebonen had ik daar geen last van.
Heerlijk met een aardappelgratin of een gepofte aardappel met zure room.
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie