Hoofdgerechten > MOSSELRECEPTEN

Mosselen met pastis, tomaat, basilicum en room (4 personen hoofdgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
Dit is een superlekker recept :duim:! De pastis (anijslikeur) maakt de smaak zo bijzonder.


Je hebt nodig:


4 kg verse mosselen
4 el verse basilicum, gehakt
2 tenen knoflook, fijngehakt
4 el sjalotten, gesnipperd
4 el verse peterselie, gehakt
1 tl grof zeezout
peper uit de molen
6 el goede olijfolie
2 citroenen, in vieren gesneden
6 pomodori tomaten in blokjes gesneden
50 cl pastis
2 dl  room
3 el cr?me fra?che
3 dl gezeefde tomaat



Maak de mosselen goed schoon en verwijder met een mesje eventuele baarden. Doe de olijfolie in de wok en verwarm deze. Voeg de mosselen, sjalotten, knoflook, peterselie, basilicum, zeezout en peper toe en draai het vuur hoog. Houd voor de garnering wat peterselie en basilicum achter. Schep de mosselen regelmatig om zodat ze garen en open gaan staan
(ca. vijf minuten).
Voeg dan de tomaat en de pastis toe en schep de mosselen nog een paar keer om (ca. twee minuten). Schep de gewokte mosselen in diepe borden.
Verwarm het overgebleven kookvocht op hoog vuur. Voeg de gezeefde tomaten en ongezoete room toe en kook dit in. Voeg de cr?me fra?che toe. Giet dit soepje over de mosselen in de borden en garneer met partjes citroen en de verse kruiden. Serveren met stokbrood en een groene salade.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie