Hoofdgerechten > MOSSELRECEPTEN

Gegratineerde mosselen op z'n Thais (4 personen hoofdgerecht)

(1/1)

Mariëlle:
Zo, en dan nu een andere manier van bereiden. Lekker gratineren in de oven, met wat kruidenboter op Thaise wijze.
Voor dit recept gebruik je gekookte mosselen (alleen het mosselvlees dus). Dit kun je kant en klaar in de vriezer kopen bij een goed gesorteerde visboer.
Natuurlijk kun je ze zelf ook gewoon koken in wat bouillon, af laten koelen en alleen het mosselvlees gebruiken. Daar gaat uiteraard meer tijd in zitten maar smaakt net zo goed.

Je hebt nodig:


300 gram gekookte mosselen
4 lente-uitjes
1 chilipeper  :chili:
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel limoen- of citroensap
2 eetlepels fijngehakte koriander
100 gram zachte boter
50 gram paneermeel
zout naar smaak


Hak de lente-uitjes, het pepertje en de teentjes knoflook fijn. Bak ze 3 minuten in de olie op een laag vuur.
Voeg het limoen- of citroensap, de koriander en een snufje zout toe. Laat het geheel afkoelen.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Roer de boter los en voeg het ui/peper/knoflookmengsel toe. Vet 4 kleine ovenvaste schaaltjes in met de kruidenboter. Schep de mosselen in de schaaltjes, verdeel de rest van de kruidenboter en het paneermeel erover.
Zet de schaaltjes ongeveer 10 minuten onder de hete grill en laat de mosselen heet en bruin worden.

Lekker met een in de oven opgewarmd Indiaas Naan brood.
Genieten maar!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie