Aardappelgerechten & Salades > Aardappelgerechten

Aardappel ovenschotel met spinazie, feta, gehakt en zongedroogde tomaatjes

(1/1)

Mariëlle:
Ik ben helemaal geen aardappel liefhebber...maar dit vond ik wel heel lekker! Beetje Hollands, beetje mediterraans...
Proberen maar!
Ohja dit recept is voor 4 personen.


Je hebt nodig:


600 g aardappels
100 ml melk
25 g roomboter
4 eetlepels olijfolie
350 g rundergehakt
1 teen knoflook, fijngesneden
1 zak verse spinazie (600 g)
100 g semi-zongedroogde tomaten op olie (potje 295 g)
200 g feta, in blokjes

 

Kook de aardappelen in de schil in 25 minuten gaar. Laat ze iets afkoelen en pel de schil eraf. Verwarm de melk en smelt er de boter in. Schenk bij de aardappelen en stamp tot een puree.
Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kruid het gehakt pittig naar smaak, en bak het rul in ongeveer 8 minuten.
Verdeel het gehakt over de ovenschaal. Verhit wat olie en bak de knoflook 1 minuut. Voeg de spinazie in delen toe, die je telkens laat slinken. Laat de spinazie uitlekken. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spinazie en de tomaten over het gehakt, bedek met puree en bestrooi met feta. Verhit 10 minuten in het midden van de oven.

Eet smakelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie