Voor de variatie bij de BBQ, een groentenspies! wel pittig hoor, maar erg lekker!
Je hebt nodig:
Harde groente naar keuze zoals: courgette, aubergine, tomaat, ui, paprika,mais (kolf in ringen gesneden),champignons, stukjes wortel.
2 teentjes knoflook gepeld
1 fijngehakte chilipeper
4 cm gemberwortel geschild en in stukjes
4 eetlepels olie
1 el vers gehakte tijm
1 theelepel gemalen piment
2 eetlepels honing
4 eetlepels lichte sojasaus
Groenten in grove, gelijkmatige stukken snijden. Knoflook en peper fijnhakken. Gember schillen en raspen.
Knoflook, pepers en gember met olie, tijm, piment, honing, sojasaus en citroensap in kleine mengkom of hakmolen van keukenmachine of in vijzel doen. Geheel tot fijne massa pureren. Groenten in schaal omscheppen met pepermarinade en smaken minstens 1 uur laten intrekken. Regelmatig omscheppen.
Groenten afwisselend aan spiesen rijgen. Spiesen afhankelijk van formaat barbecue in 1 of 2 porties in 8-10 min. goudbruin en gaar roosteren, regelmatig keren en bestrijken met overgebleven marinade. Spiesen op schaal leggen en bestrooien met zout en peper.
TIP: voor een niet vegetarische variant is het heerlijk om de stukken groente af te wisselen met een stukje /plakje opgevouwen bacon.
Dat geeft een heerlijke rooksmaak aan de groenten.
Eet smakelijk!