Auteur Topic: Gerookte zalm met Hollandse garnaaltjes en basilicummayonaise (voorgerecht 4 p)  (gelezen 4281 keer)

Offline Mariëlle

  • Administrator
  • Chef de cuisine
  • *****
  • Berichten: 1.050
    • Schoonheidssalon Beautique Mariëlle
Heerlijk voorgerechtje!De basilicummayonaise maak je zelf, maakt dit voorgerecht echt af. :duim:

Je hebt nodig:

250 g Hollandse garnalen
250 g gerookte zalm in dunne plakken
halve stengel bleekselderij in heel dunne plakjes
1 bosuitje in heel dunne ringetjes
wat kappertjes
handje veldsla

Voor de basilicummayonaise:

1 eidooier
125 ml olie
likje mosterd
scheutje azijn
peper en zout
verse basilicum
verse room

Maak de mayonaise door de dooier,zout,peper,azijn en mosterd te mengen in een kom. Klop goed los en voeg druppelsgewijs de olie toe.
Hak de basilicum fijn, pureer deze met de room en voeg toe aan de mayonaise.
Snijd de bleekselderij en bosui superfijn en meng deze met de garnalen, kappertjes en mayonaise.

Zet een kookring (te koop in kookwinkels) op het bord, vul deze met garnalensalade en verwijder de ring.
Beleg het garnalentaartje met de gerookte zalm en garneer met wat sla.

Genieten maar!

« Laatst bewerkt op: 05 oktober, 2009, 13:40:47 pm door Marielle »