Makkelijk en snel! > Rollade en stoofpotjes
Ouderwets "draadjesvlees" (hoofdgerecht 4 personen)
(1/1)
Mariëlle:
Echt hèt vleesgerecht van vroeger,draadjesvlees.
Je moet er wel wat tijd voor over hebben,het stoven neemt ongeveer 4 uur in beslag,maarrrrrrr dan h?b je ook wat! :duim:
Je hebt nodig:
600 g riblappen of sucadelappen op kamertemperatuur
zout en peper
25g boter
3 el olijfolie
1 el tomatenpuree
2 el wijnazijn
2 laurierblaadjes
4 tomaten
1 el worchestershiresaus
Bestrooi het vlees vlak voor het braden met zout en peper,verwarm de braadpan voor en voeg dan de boter toe.
Zorg ervoor dat de boter niet verbrandt.Voeg de olie toe endraai het vuur iets lager als de boter begint te schuimen.
Voeg het vlees toe en bak rondom donkerbruin.,ongeveer 5 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe en bak deze circa 1 minuut mee.Voeg de azijn toe en roer de aanbaksels goed los.Voeg de laurier toe en bak 1 minuut mee.
Voeg 1,5 dl water toe en roer goed door.
Breng het vlees tegen de kook aan,zet het vuur op de laagste stand en doe het deksel op de pan.
Laat het vlees ongeveer 4 uur stoven in een gesloten pan(laat het niet koken!)
Controleer tussendoor of het niet te snel gaat,keer het vlees sowieso af en toe om en voeg eventueel wat handwarm water toe.
Voeg na 2,5 uur de tomaten toe,kijk na 3,5 uur of het vlees zacht genoeg is,zo niet,nog even een half uur verder doorstoven.
Neem het vlees uit de pan en leg ze in een voorverwarmde schaal.Bedek de schaal met aluminiumfolie.
Draai het vuur wat hoger en voeg een halve deciliter warm water toe aan de jus.
Roer goed door.Breng op smaak met de worchestersaus en eventueel wat peper.
Schenk de jus in een kom en serveer bij het vlees.
Serveer het vlees bij bijvoorbeeld rode kool en aardappelpuree of gekookte aardappelen.
Eet smakelijk!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie