Borrelhapjes, buffet en BBQ recepten > Warme borrelhapjes met vlees
Bladerdeeghapjes met serranoham, geitenkaas en pesto
(1/1)
Mariëlle:
Een heerlijk apart en snel te maken hapje. Ook handig als je onverwachts bezoek krijgt. je kunt ze zowel warm als koud eten.
Varieer eventueel eens met de vulling, gewone ham en Goudse geraspte kaas doet het ook goed.
Je hebt nodig:
6 plakjes diepvries (roomboter)bladerdeeg
6 plakken Serranoham of een andere goede rauwe ham
groene pesto
100 gram geraspte belegen Hollandse geitenkaas
olijfolie
huishoudfolie
bakpapier voor op het bakblik
Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrijk de plakken dun met pesto. Leg de plakken ham erop en strooi er dan een dun laagje geitenkaas op (hou wat over voor de afwerking!).
Rol het deeg strak op (eventueel in wat huishoudfolie) en plak het randje dicht met wat water. Leg de rolletjes een uurtje in de koelkast om op te laten stijven.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de rolletjes in plakjes van anderhalve centimeter en leg deze plat op een bakblik. Bestrijk ze dun met wat olijfolie en bestrooi met de rest van de geraspte geitenkaas.
10-12 minuten bakken tot ze goudbruin zijn. Genieten maar!
Navigatie
[0] Berichtenindex
Naar de volledige versie